| 
 
 
 | 
KIYMALI AÇMA BÖREK | 
  | 
ruşeym 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.11.2010 
Mesajlar: 321 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc57660 
Gönderme Tarihi: 21.Kas.2010 
4,635 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 yumurta
 
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
 
1 çay bardağı yoğurt
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 yemek kaşığı sirke
 
1 paket kabartma tozu
 
4 su bardağı un
 
İç harç için;
 
3 soğan
 
250 gram kıyma
 
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağ
 
Tuz
 
Karabiber
 
Hamur açmak için;
 
3 yemek kaşığı un
 
3 yemek kaşığı buğday nişastası
 
Hamur aralarını yağlamak için;
 
100 gr. tereyağı
 
 
Yumurta yağ, yoğurt, tuz, sirke ve kabartma tozunu bir kaba alın. Unu ekleyip yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dakika bekletin. Soğanları soyup kıyın. Sıvıyağı tavada kızdırıp soğan ve kıymayı kavurun. Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın. Un ve buğday nişastasını bir kapta harmanlayın.
 
Tereyağını eritin. Hamuru 12 eşit bezeye ayırın. Bezelerin üzerlerine nişastalı un serperek oklava ile tek tek tepsi büyüklüğünde açın.
 
35-40 cm çapındaki bir tepsiyi yağlayın. 6 yufkayı fırın tepsisine aralarına eritilmiş yağ sürerek üst üste dizin. Kıymalı harcı üzerine yayın. Kalan 6 yufkayı aralarına yağ gezdirerek kıymalı harcın üzerine dizin. Dışa sarkan kenarları içe doğru kıvırın. Kalan tereyağı donmuşsa tekrar eritip son yufkanın üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.
  
 | 
Kıymalı Açma Börek | 
  | 
Hafize Sultan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.04.2011 
Mesajlar: 54 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65458 
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2011 
3,905 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
     
 
 Elif Korkmazel
 
 
Hamuru için:
 
3 su bardağı un
 
 1 çorba kaşığı sirke
 
1 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 su bardağı kadar ılık süt
 
İçi için:
 
400 gram kıyma
 
3 adet soğan
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
Tuz karabiber
 
 
Öncelikle kabın içine unu, tuzu, sirke ve zeytinyağı koyup üzerine ılık süt ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun. İçi için soğanı rendeleyip tereyağın da pişirin. Kıymayı 5 dakika kavurun. Sonra soğumaya bırakın. Hamuru unlanmış tezgahta 4 parçaya ayırın ve her birini teker teker açın. Üzerine biraz yağ sürüp ince açın ve fırın tepsisine dizin. İki kat yufkadan sonra kıymalı iç malzemeyi ekleyip üzerine diğer yufkaları koyup kare şeklinde kesin. 200 derecedeki fırında 30 dakika pişirin.
  
 | 
Kıymalı Börek | 
  | 
-BMW- 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.04.2006 
Mesajlar: 164 Şehir: Niğde | 
Kısa URL: https://ml.md/lc6625 
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2006 
3,199 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 yumurta, (1 sarı üstü için), 2 su bardağı yoğurt, 1,5 su bardağı mısırözü yağı, 1 paket Hamur Kabartma Tozu, bir tutam tuz karıştırılır, Üzerine 5 su bardağı un azar azar ilave edilerek sıvı bir hamur hazırlanır. Hamurdan küçük parçalar elde açılır içine arzuya göre kıyma veya sosis konulup kapatılır. Hazırlanan börekler tepsiye dizilir, üzerlerine yumurta sarısı sürülüp susam serpilir, fırında pişirilir.
  
 | 
KIYMALI AÇMA BÖREK | 
  | 
Nezihe 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 19.03.2010 
Mesajlar: 19 Şehir: Van | 
Kısa URL: https://ml.md/lc48917 
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2010 
3,177 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr özlü un
 
2 adet yumurta
 
1/2 bardak un
 
150 gr margarin yağı
 
250 gr kıyma peynir
 
4 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 küçük kuru soğan
 
 
İçi için; soğan küçük kıyılarak az ateşte kavrulur, üzerine kıyma eklenerek beraberce yarım kavrulur.
 
Yağ çok hafif bir ateşte ateşte eritilir. Tamamen soğuduktan sonra buzdolabına konarak donması beklenir. Biraz sertleştikten sonra tahta kaşıkla karıştırılır. Diğer taraftan, hamur tahtasına elenmiş un dökülür. Ortası açılarak tuz atılır ve içine bir yumurta kırılır. Ilık su ile yoğrularak hamur yapılır. Bir topaç haline getirildikten sonra ıslak beze sarılır ve 10 dakika kadar bekletilir. Topaç oklava ya da merdane ile yufka haline getirilir. Daire şeklinde açılır. Daha evvel çırparak beyazlatılan yağ, bir fırça ile ya da tahta kaşığın tersi ile yufkanın üzerine sürülür.
 
Tamamen her tarafı yağlanmış olan hamur bu Kez peçete katlar gibi üçe katlanır. Yalnız katlanmış bu hamurun en üstüne yağ sürülmez. Diğer katlara sürülür. Yine yaş beze sarılarak buzdolabına yerleştirilir. 20 dakika sonra buzdolabından alınarak tekrar aynı işlem yapılır. Aynı işlemin üç kez tekrarından sonra yufka tekrar açılır ve börek için malzeme hazır olur.
 
Bu defa, açılan yufkanın ortasına, kıymalı iç koyulur. İçin üstünü örtmeden yanlardan alınan yufka parçaları ile örtülü bir durum meydana getirilir. Tepsi yağlanır ve bu hamur tepsiye konur. Üstlere yumurta sarısı sürülür ve çok sıcak olmayan bir fırında 20 dakika kadar bekletilir. Sıcak olarak servis yapılır.
  
 | 
KIYMALI BÖREK | 
  | 
Bezik 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.11.2010 
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc57610 
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2010 
2,809 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 su bardağı un
 
1.5 su bardağı su
 
Tuz
 
Harç için;
 
350 gr yağsız kıyma
 
3 soğan
 
4 sivri biber
 
3 domates
 
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kırmızı pul biber
 
Hamuru yağlamak için;
 
1 su bardağı sızma zeytinyağı
 
Üzeri için;
 
1 yumurtanın sarısı
 
Haşhaş tohumu
 
 
Soğanları küp doğrayıp kıyma ile birlikte ayçiçeği yağında kavurun. Kıyma suyunu çekip kavrulduktan sonra küp doğranmış domates ve sivri biber, tuz, karabiber, kırmızı pul biber ekleyin. Hiç suyu kalmayıncaya kadar kavurun.
 
Başka bir yerde unu, suyu ve tuzu karıştırıp hamur yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru 10 eşit parçaya bölün. Her parçayı avuç içinde yuvarladıktan sonra üzerine bastınp çay tabağı büyüklüğünde açın. Aralanna sızma zeytinyağı sürüp her iki parça hamuru üst üste yerleştirin.
 
Daha sonra her parçayı orta boy tepsi büyüklüğünde açıp tepsiye yerleştirin. Aralarını sızma zeytinyağı ile yağlayın. Üçüncü parça hamuru açıp tepsiye yerleştirdikten sonra yağlayıp üzerine hazırladığınız iç malzemeyi yayın.
 
Kalan iki parça hamura aynı işlemi uygulayıp en üste kalan yağı ve yumurta sarısını sürün. Haşhaş tohumu serpip önceden ısıtılmış 170 derece fırında 50 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.
  
 | 
Kıymalı Açma Börek | 
  | 
referans 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.06.2011 
Mesajlar: 50 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64811 
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2011 
2,789 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet yumurta
 
3 çorba kaşığı yoğurt
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1/2 çay bardağı su
 
Aldığı kadar un
 
Tuz
 
İçi için:
 
250 gr. kıyma
 
1 adet soğan
 
3 adet sivri biber
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Yumurta, yoğurt, sıvı yağ, su, tuz ve unla hamuru yoğurun ve dinlendirin. Dinlenmiş hamuru açın. Soğan, kıyma ve biberleri yağda kavurun. Yufkaların ortasına harcı koyup zarf gibi katlayın. Üzerine yumurta akı sürün ve çörek otu serpin. 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  
 | 
KIYMALI BÖREK | 
  | 
müberra 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2010 
Mesajlar: 41 Şehir: Edirne | 
Kısa URL: https://ml.md/lc46769 
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2010 
2,685 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMESİ
 
3,5-4 çay bardağı un
 
1 çay bardağı yoğurt
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
1/2 paket baking powder
 
tuz
 
250 gr. kıyma
 
1 küçük baş soğan
 
1/2 demet maydanoz
 
1 kaşık margarin
 
biraz tuz ve karabiber
 
 
YAPILIŞI
 
Zeytinyağını, yoğurdu, tuzu, karbonatı bir kâseye koyup iyice karıştırınız. Bu karışıma unu ilâve edip yoğurarak kulak memesinden daha yumuşak bir hamur yapınız. Hamuru 5-10 dakika dinlendiriniz. Hamuru, hamur tahtasında elinizle ya da merdane ile 1,5-2 cm. eninde oval şekilde açınız. Açılan hamurun ortasına içi koyup iki ucu ortada iyice birleştiriniz. Yağlanmış fırın tepsisine hamurun üstü alta gelecek şekilde koyunuz. Üzerine yumurta sarısı sürüp ısıtılmış orta hareretli fırında altını üstünü pembe şekilde pişiriniz. Fırından alınca biraz soğutunuz. Böreği 1-2 cm. eninde kesip servis tabağına diziniz. Sıcakken çay sofralarında ikram ediniz.
  
 | 
Kıymalı Börek | 
  | 
Balbaba 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.07.2011 
Mesajlar: 45 Şehir: Kilis | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65763 
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2011 
2,662 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 su bardağı un
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Aldığı kadar süt
 
İçi için:
 
500 gram kıyma
 
2 adet soğan
 
Karabiber tuz
 
2 çorba kaşlığı tereyağı
 
 
Derin bir kabın içine unu tuzu koyup yavaşça sütü ilave edip yumuşak bir hamur yoğurun. (İsterseniz 4 adet yufka ile de yapılabilir.) Hamuru 10 dakika dinlendirin ve 5 adet bezelere ayırın. Unlanmış tezgâhta ince bir şekilde açın. İç malzemesi için soğanı rendeleyip tereyağında kavurun. Kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin. Sonra da soğutun. 1 yufkayı tepsiye serin, biraz süt serpip üzerine diğer yufkayı koyun. Soğumuş kıymalı içi üzerine dağıtın. Diğer yufkaları ilave edip tepsiyi ocak üzerinde çevirerek ve  alt üst ederek pişirin. Dilimleyip servis yapın.
  
 | 
Kıymalı Açma Börek | 
  | 
sahra gülü 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.04.2008 
Mesajlar: 36 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc69023 
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2011 
2,648 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet yumurta
 
3 çorba kaşığı yoğurt
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1/2 çay bardağı su
 
Aldığı kadar un
 
Tuz
 
İçi için:
 
250 gr. kıyma
 
1 adet soğan
 
3 adet sivri biber
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Yumurta, yoğurt, sıvı yağ, su, tuz ve unla hamuru yoğurun ve dinlendirin. Dinlenmiş hamuru bezelere ayırıp açın. Soğan, kıyma ve biberi yağda kavurun, tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Yufkaların ortasına soğuk harcı koyup dilediğiniz şekilde börekler hazırlayın. Üzerine yumurta akı sürüp 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  
 | 
KIYMALI BÖREK | 
  | 
Mira 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 15.03.2011 
Mesajlar: 14 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc62818 
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2011 
2,634 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram un
 
250 gram yağ
 
250 gram yoğurt
 
1 yumurta
 
tuz
 
2 çay kaşığı kabartma tozu
 
 
Un, kabartma tozu ile beraber iki defa elenir. Ortası havuz gibi açılır. Ortasına yağ, yoğurt, su yumurta elle karıştırılır. Un ve tuzla beraber hamur hâline getirilir. Yumuşak bir hamur elde edilir. Yumurta kadar parçalara ayrılır, yarım santim kalınlığında elde bastırılarak yassıltılır. İçine kıymalı iç konup ikiye katlanır, kenarları bastırılır. Tepsiye sıralanır. Sıcak fırında pişirilir.
 
KIYMALI İÇ: 250 gram ince kıyılmış soğan, 1 kaşık yağ ve kıyma; soğanın rengi solana kadar pişirilerek tuz ve karabiber ilâve edilir.
  
 | 
Kıymalı Börek | 
  | 
fadıl 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.11.2013 
Mesajlar: 38 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc93563 
Gönderme Tarihi: 06.Kas.2013 
2,400 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr. kıyma
 
2 adet soğan
 
1/2 demet maydanoz
 
4 çorba kaşığı lor peyniri
 
2 su bardağı un
 
1 çay bardağı su
 
1 çay kaşığı tuz
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
2 çorba kaşığı sıvı yağ
 
 
Un, tuz ve suyla yumuşak bir hamur hazırlayıp 15 dakika dinlendirin. Daha sonra iki adet bezeye ayırıp her bir bezeyi açın. Rendelenmiş soğanı sıvı yağda soteleyip kıymayı ekleyin. Kavurduğunuz kıyma ılınınca kıyılmış maydanoz ve peyniri ilave edip karıştırın. Açtığınız bir yufkayı tepsiye yayıp üzerine erimiş tereyağı sürün ve kıymalı harcı yayın. Daha sonra diğer yufkayı üzerine kapatın. 180 derecedeki fırında 35 dakika pişirin.
  
 | 
Kıymalı Börek | 
  | 
develi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.11.2014 
Mesajlar: 35 Şehir: Kayseri | 
Kısa URL: https://ml.md/lc103099 
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2014 
2,400 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 su bardağı un
 
1 çay bardağı su
 
Yarım çay kaşığı tuz
 
3 çorba kaşığı sıvı yağ
 
İçi için:
 
500 gram kıyma
 
1 çay bardağı kuru üzüm
 
2 adet soğan
 
Yarım demet maydanoz
 
1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
 
 
Derin bir kabın içinde unu ve tuzu harmanlayıp üzerine yavaşça sıvı yağ ve suyu ekleyip yumuşak bir hamur yapın. Bu hamuru 15 dakika dinlendirin. Daha sonra dinlenen hamuru büyük bir yufka gibi açın. İç malzemesi için kıymayı soğanla 5 dakika kadar kavurun. Üzümü ve yeşillikleri yıkayıp ince bir şekilde kıyıp kıymanın içine ekleyin. Hamuru yağlanmış tepsiye yerleştirin. İç malzemeyi içine doldurup kenarları içe doğru rulo yapıp kapatın. Gül gibi ya da kol böreği gibi şekil verip tepsiye yerleştirin ve sıvı yağ da sürüp 200 derecede iyice kızartıp pişirin.
 
 
 
  
 | 
Kıymalı Börek | 
  | 
toros c. 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.12.2012 
Mesajlar: 39 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc85848 
Gönderme Tarihi: 17.Oca.2013 
2,205 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gr. kıyma 
 
1 adet soğan 
 
1 adet yumurta 
 
2 su bardağı un 
 
1 çay bardağı süt 
 
2 çorba kaşığı tereyağı 
 
1/2 demet maydanoz
 
 
Rendelenmiş soğan, kıyma ve kıyılmış maydanozu karıştırın. Yumurta, süt ve unu yoğurarak çok sert bir hamur hazırlayın. Hamuru unlanmış zeminde açıp ikiye bölün ve üzerlerine sıvı yağ sürerek inceltin. Bir adet hamuru yağlanmış tepsiye yayın. Kıymalı harcı çiğ olarak üzerine döşeyin. Diğer hamuru kalın şeritler halinde kesip üzerine yerleştirin. 200 derecedeki fırında 20 dakika pişmeye bırakın. Dilerseniz yoğurtla servis yapın.
  
 | 
Kıymalı Börek | 
  | 
DUDU 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.07.2013 
Mesajlar: 34 Şehir: Nevşehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc90872 
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2013 
2,194 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamuru için:
 
1 su bardağı süt
 
1 çay kaşığı tuz
 
3 çorba kaşığı sıvı yağ
 
3 çorba kaşığı yoğurt
 
3 çorba kaşığı sirke
 
5 gram yaş maya
 
3-4 su bardağı un
 
İçi için:
 
500 gram kıyma
 
1 bağ taze soğan
 
200 gram beyaz peynir
 
1 soğan
 
1 çay kaşığı tuz
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
 
Her zamanki gibi yaş mayayı ılık sütle birlikte ezin, beş dakika bekletin. Üzerine yağı, sirkeyi, yoğurdu, tuzu, unu ekleyip yoğurun. 15 dakika kadar dinlendirin. Kıymayı tavada kavurun, rendelenmiş soğanı katın. Taze soğanı ince ince kıyın, fazla suyunu sıkıp kavrulmuş kıymaya ekleyin. Ardından peyniri koyun. Hamuru olabildikçe ince açın. Açtığınız yufkaları yağlayıp, beş katını üst üste koyun, tepsiye yerleştirin. İç harcını yayın. Geri kalan beş katı da aynı şekilde hazırlayıp üzerine koyun. 200 derecedeki fırında 35 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.
  
 | 
Kıymalı Börek | 
  | 
OYA CAN 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.08.2013 
Mesajlar: 31 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc91465 
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2013 
2,112 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı un
 
3 çorba kaşığı yoğurt
 
Yarım çay kaşığı tuz
 
1 çay bardağı su
 
400 gram kıyma
 
4 soğan
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
Yarım demet maydanoz ve taze nane
 
 
Derin bir kabın içinde un, yoğurt, tuzu harmanlayıp üzerine yavaşça suyu ekleyip yumuşak bir hamur yapın. 15 dakika dinlendirin. Bezelere ayırıp her bir bezeyi açın. İç malzemesi için rendelenmiş soğanı tereyağında kavurup içine kıymayı ekleyin, kıymanın rengi dönene dek pişirin. İçine bir tutam şeker, karabiber, tuz serpin. Bezeleri açıp üzerine sıvı yağ sürün, tepsiye kat kat dizin. Aralarına kıymalı harç koyun. Fırına verirken üzerine yumurta sarısı sürebilirsiniz. 200 derecede 35 dakika kadar pişirin. Kahvaltı sofrasında ya da akşam yemeğinde harika bir börek oluyor.
  
 | 
Kıymalı Börek | 
  | 
oya tunç 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.08.2015 
Mesajlar: 23 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc110814 
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2015 
1,985 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı un
 
1 çay bardağı su
 
Yarım çay kaşığı tuz
 
Yarım rende soğan
 
Yarım demet maydanoz
 
4 çorba kaşığı kıyma
 
 
Derin bir kabın içinde unu ve tuzu harmanlayın. Üzerine yavaşça suyu ekleyip yumuşak bir hamur yapın. Bu hamuru 15 dakika dinlendirin. Daha sonra bezelere ayırıp her bir bezeyi açın. İç malzemesi için çiğ kıyma ve rende soğanı tuz biber ve az kıyılmış maydanozla harmanlayın, hamurun içlerine paylaştırtıp kapatın. Bir yıldız kalıpla kesin, kenarları da sıkıca kapatılmalıdır. Sıvı yağda kızartıp sıcak olarak ikram edin.
  
 | 
Kıymalı Börek | 
  | 
bahçıvan abla 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 27.08.2015 
Mesajlar: 18 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc111200 
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2015 
1,957 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3-4 su bardağı kadar un
 
150 gram tereyağı
 
2 yumurta
 
3 çorba kaşığı yoğurt
 
1 çay kaşığı tuz
 
İçi için:
 
400 gram kıyma
 
2 adet soğan
 
1 demet maydanoz
 
2 adet haşlanmış patates
 
Tuz karabiber
 
Üzeri için:
 
1 yumurta sarısı
 
 
Fırını ısıtın. Soğanı yemeklik doğrayıp kıymayla kavurun. Üzerine haşlanmış patatesi maydanozu ve baharatları ekleyip içi hazırlayın. Ve hamuru için gereken malzemelerle hamur yapıp ikiye bölün. Bir parçasını açıp tepsiye yerleştirin. İç harçtan koyun her yerine bolca yerleştirin. Kalan hamuru da açıp kıymalı karışımın üzerine kapatın. Yumurtayı sürüp çatalla hamurun üzerine çizgiler yapın. 200 derecede 40 dakika kadar fırında pişmeye bırakın. Dilimleyip sıcak ikram edin
  
 | 
Kıymalı Börek | 
  | 
servis 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.02.2018 
Mesajlar: 24 Şehir: Gaziantep | 
Kısa URL: https://ml.md/lc132107 
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2018 
827 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
125 gr margarin
 
2 adeti yumurta
 
2 çay bardağ süt
 
2,5 çay bardağ yoğurt
 
2,5 çorba kaşığ yaş maya
 
3 çorba kaşığı Toz şeker
 
Yeteri kadar Un
 
İçi için:
 
350 gram Kıyma
 
1,5 çay bardağı ılık Su
 
4 adet Kuru soğan
 
3 tatlı kaşığı Domates salçası
 
Tuz
 
 
1,5 çay bardağı ılık suda yaş mayayla toz şekeri eritin. Üzerine yoğurt, süt, margarini yumurta akı ve aldığı kadar unu bir kapta yoğurarak ele yapışmayacak şekilde hamur yapın. 1,5 saat dinlendirin.
 
İçi için bir kapta kıyma, yemeklik kuru soğan, domates ve biber salçaları, tuz, karabiber ve suyu karıştırın.
 
Yoğurarak elde ettiğiniz hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparın.
 
Kıymalı içten 1 tatlı kaşığı koyup poğaça şeklinde kapatın.
 
Üzerine yumurta sarısı sürün.
 
Tepsiye dizin, 220 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
Kıymalı Börek | 
  | 
kant 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.12.2018 
Mesajlar: 22 Şehir: Trabzon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc139179 
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2018 
811 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Emine Beder
 
 
Hamuru için:
 
1/2 çay bardağı sıvı yağ
 
1 su bardağı su
 
1 çorba kaşığı limon suyu
 
Alabildiği kadar un
 
1 paket margarin (oda sıcaklığında)
 
1 yumurtanın sarısı
 
İçi için:
 
200 gram kıyma
 
1/2 fincan sıvı
 
1 adet soğan
 
1 demet maydanoz
 
2 dilim bayat ekmek içi
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Yoğurma kabına sıvı yağı, suyu, limon suyu ve alabüdiği kadar unu ve tuzu üave edip, yoğuralım. Kulak memesi yumuşaklığında poğaça hamuru yoğuralım. Unlu bir zeminde hamurumuzu merdane üe kalınca bir yufka açalım. Margarini eritmeden üçte birini alıp, açtığımız yufkaya sürelim. Yufkayı bohça katlar gibi 4e katlayalım. Bütün katyerlerine margarini sürelim (en üst kadına yağ sürmeyin). Buzluğa katladığımız yufkayı koyup 10 dakika bekletelim. Çıkarıp tekrar açalım. Kalan yağın bir parçasını daha sürelim ve aynı şeküde tekrar katlayalım. Buzlukta bekletip, tekrar çıkararak aynı işlemi tekrarlayalım. Kareler halinde keselim.
 
İçi için; soğanı yemeklik doğrayalım. 1/2 fincan sıvı yağda pembeleştirelim. Kıymalı ekleyip, rengi dönünceye
 
dek kavuralım. Ateşten alalım. Bayat ekmek içiini ufalayalım. Maydanozu ince ince doğrayarak üave edelim. Tuz ve karabiberini ayarlayalım. Hepsini iyice harmanlayalım. Hazırladığımız içi açtığımız hamurlara! köşesine koyup üçgen katlayalım. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış orta ısılı fırında pişirelim.
  
 | 
Kıymalı Börek | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157953 
Gönderme Tarihi: 28.May.2021 
471 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamuru için:
 
1 çay bardağı süt
 
1 çay bardağı yoğurt
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
3 çorba kaşığı sirke
 
1 adet yumurta
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 paket kabartma tozu
 
Aldığı kadar un
 
Hamurları açmak için:
 
Nişasta
 
İçi için:
 
500 gram kıyma
 
2 adet soğan
 
3 çorba kaşığı zeytinyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pul biber
 
Üzeri için:
 
125 gram tereyağı
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
 
Hamuru için yoğurma kabına süt, yoğurt, sıvı yağ, sirke, yumurta ve tuzu ekleyip karıştırın. Kabartma tozu ve yumuşak bir hamur elde edene kadar azar azar un ilave edip yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 20 dakika dinlendirin. Hamuru 16 eşit bezeye ayırın ve her birini üzerine nişasta serperek neskafe tabağı büyüklüğünde açın. Daha sonra 8 adet hamuru üst üste koyun ve tepsinizin boyutunda açın. Kalan 8 adet bezeyi de aynı şekilde hazırlayın ve toplam 2 adet yufka elde edin. Yufkalardan birini yağlanmış tepsiye yerleştirin. İç malzeme için kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun ve kıymayı ilave edip rengi dönene kadar kavurmaya devam edin. Tuz ve baharatları ekleyip karıştırdıktan sonra ılıtın. Tepsideki hamurun üzerine harcı yayın ve diğer yufkayı üzerine kapatıp, kare şeklide kesin. Eritilmiş tereyağı ve sıvı yağı karıştırıp böreğin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |