| 
 
 
 | 
Kıymalı Börek İçi | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc179475 
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2024 
144 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
150 gr Kıyma
 
1 adet Kuru Soğan
 
2 kaşık sıvı ya da katı Yağ
 
Yarım demet Maydonoz (isteğe bağlı)
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Çentilmiş 1 adet kuru Soğan, 2 yemek kaşığı yağ içinde hafifçe pembeleşinceye kadar kavrulur.
 
Buna Kıyma ve tuz ilave edilir. Karıştırılarak kavrulur. Kıyma suyunu salıp, çektikten sonra ateşten indirilir.
 
Ateşten alındıktan sonra isteğe bağlı olarak Karabiber ve ince ince kesilmiş Maydanoz ilave edilebilir.
 
Börek içlerinde kullanılır.
  
 | 
Kıymalı Börek İçi | 
  | 
gülgün şekerci 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.05.2016 
Mesajlar: 39 Şehir: Bartın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc116841 
Gönderme Tarihi: 13.May.2016 
1,629 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Genellikle kıymalı içler kavrularak elde edilir. Evvelâ yağda ince çentilmiş iki baş soğan, 250 gram kıyma ile kıymanın rengi soluncaya, soğanlar da ölünceye kadar kavrulur. Üzerine tuz, karabiber, kıyılmış maydanoz serpilir ve karıştırılır.
  
 | 
Kıymalı Börek İçi | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc98405 
Gönderme Tarihi: 20.May.2014 
2,249 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
 
Ankara 2006
 
 
250 g yağsız koyun kıyması
 
50 g margarin
 
4 adet soğan (ince doğranmış)
 
1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
 
½ tatlı kaşığı tuz
 
½ kahve kaşığı karabiber
 
 
Margarini tencerede eritiniz. Soğanı koyup pembeleştiriniz. Kıymayı katıp 10 dakika kavurunuz. Yarım bardak su koyarak kaynatın. Suyunu çekince tuz, biber ve maydanoz ekleyiniz, karıştırınız. Soğutup kullanınız.
  
 | 
Kıymalı Börek İçi | 
  | 
im 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.08.2012 
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc79503 
Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2012 
2,654 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Necip Usta
 
 
2 çorba kaşığı yağ
 
4 adet orta boy ince kıyılmış soğan
 
Az tuz
 
250 gram yağsız kıyma, (kuzu veya koyun)
 
Az karabiber
 
1 bağ ince kıyılmış maydanoz
 
 
Küçük bir tencereye yağı Koyup orta ateşte eritiniz ve soğanı ilave ederek kenarlarına bulaştırmadan karıştırarak 3-4 dakika kavurup soğanları öldürünüz.
 
Sonra kıyma ve tuzu ilâve edip, ağır ağır karıştırarak 10 dakika kavurup ateşten alınız.
 
Bir kaba boşaltıp, karabiberi ve maydanozu ilâve ediniz ve soğuyunca kullanınız.
 
 
Not: Soğanı az olan kıymalar kuru olur. İsteyen, kıymayı ateşten indirince 1 yumurtanın sarısını ilâve edebilir.
  
 | 
Kıymalı Börek İçi | 
  | 
kırık testi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.03.2012 
Mesajlar: 213 Şehir: Nevşehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74347 
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2012 
2,612 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gram yağsız kıyma
 
2 adet orta boy kuru soğan
 
1 demet ince kıyım maydanoz
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
İnce kıydığımız soğanları, sıvıyağda pembeleştirelim. İçine kıymayı ilave edip, kavuralım. Ocaktan indirip, ince kıydığımız maydanozları ve yeterince baharatını katıp iyice karıştırdıktan sonra, soğutup, kullanalım.
  
 | 
Kıymalı Börek İçi | 
  | 
yalan dünya 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.01.2012 
Mesajlar: 31 Şehir: Antakya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc71745 
Gönderme Tarihi: 17.Oca.2012 
3,262 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr. kıyma
 
1 adet soğan
 
1 çorba kaşığı sıvıyağ
 
Kıyılmış maydanız
 
Karabiber
 
Tuz
 
 
1 çorba kaşığı yağı, kıyılmış soğanı, kıymayı bir tencereye koyup, biraz kavurunuz. (Et bıraktığı suyu çekinceye kadar.) Ateşten alıp, içerisine tuzu, karabiberi, kıyılmış maydanozu koyup, hepsini iyice karıştırıp, istediğiniz böreklerde kullanınız.
  
 | 
Kıymalı Börek İçi | 
  | 
bitmeyen şarkı 
Editor 
 
  
Kayıt: 07.01.2011 
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc59698 
Gönderme Tarihi: 25.Oca.2011 
2,968 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
150 gr kuzu kıyması (yağsız)
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
1 büyük boy soğan (ince kıyılmış)
 
1 yumurtanm sarısı
 
1 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
 
1/2 kahve kaşığı tuz
 
kahve kaşığının ucuyla karabiber
 
 
Küçük bir tencerede tereyağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca soğanları ekleyip 4-5 dakika karıştırarak kızartınız. Soğanlar pembeleşince kıymayı, tuzu ve karabiberi ekleyip ara sıra karıştırarak 8-10 dakika pişiriniz. Tencereyi ateşten alır almaz yumurta sarısını ve maydanozu içine koyup bir kez karıştırınız. Kıymalı börek içiniz kullanılmaya hazırdır.
  
 | 
Kıymalı Börek İçi | 
  | 
Bezik 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.11.2010 
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc57611 
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2010 
3,634 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
150 gram kıyma
 
1/2 demet maydanoz
 
30 gram margarin (1 1/2 çorba kaşığı)
 
150 - 250 gram soğan
 
Tuz, biber
 
 
1 Bir kuşaneye; bir buçuk silme çorba kaşığı margarin ile küçük doğranmış 150 - 250 gram arasında soğan koyarak, soğanlar hafifçe pembe bir hal alıncaya kadar kavurmalıdır.
 
2 Sonra, bunlara, 150 gram kıyma ve tuz ilâve ederek, kıyma suyunu salıp da tekrar çekilinceye kadar arada bir karıştırmak suretiyle kavurmakta devam etmelidir.
 
3 Kuşaneyi ateşten alarak, karabiber, arzu edilirse kıyılmış maydanoz katmalı, iyice bir karıştırdıktan sonra böreklerde kullanılmalıdır.
  
 | 
Koyun Kıymasından Börek İçi | 
  | 
ufo 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.07.2010 
Mesajlar: 27 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc54008 
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2010 
3,124 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Koyun kıymasını soğanla birlikte kavurunuz. Böreğe konacağı zaman bir miktar kıyılmış maydanoz ya da dereotu serpip içi hazırlayınız.
 
 
Not: İstenirse bu içe birkaç çalkalanmış yumurtayı, böreğe iç konacağı sırada karıştırmalıdır.
  
 | 
Kıymalı Börek İçi | 
  | 
ufo 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.07.2010 
Mesajlar: 27 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc54007 
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2010 
3,138 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Koyunun yumuşak ve yağlı, sinirsiz yerlerinden ayrılmış olan et parçalarını çok ince kıyınız ve bir tavada nar gibi kavurunuz. Yeteri kadar çentilmiş soğanı bir miktar suda kaynatıp, yumuşadıkta ve suyunu çektikte az sadeyağı ile 5 dakika kadar kavurunuz. Sonra içine yeteri kadar tuz, biber, kuş üzümü ve istenirse baharat katarak kıymayı karıştırınız. Birkaç kez ateşte çevirdikten sonra indiriniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |