| 
 
 
 | 
Kıymalı Bohça Böreği (yufka) | 
  | 
Yemek Tarifleri 
Robot 
 
Kayıt: 18.06.2006 
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye | 
Kısa URL: https://ml.md/lc29301 
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2008 
3,993 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme
 
-  3 adet yufka
 
-  100 g Sana
 
-  1 yumurta
 
-  1 çorba kaşığı çörek otu
 
-  İçi İçin:
 
-  250 g kıyma
 
-  2 orta boy soğan
 
-  2 kaşık Sana
 
-  2 orta boy patates
 
-  ½ demet maydanoz
 
-  Tuz ve karabiber
 
 
Hazırlanışı 
 
Patatesleri bir kaba koyup haşlayın. Soğanı yemeklik doğrayın. Bir tavada 2 kaşık Sana yağını eritin. Soğanı ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. kıymayı, tuzu ve karabiberi ilave edip kavurmaya devam edin. Kıyma bıraktığı suyu çekince patatesi ve kıyılmış maydanozu katıp karıştırın. Ateşten alın.
 
100 g Sana yağını eritin. Erimiş yağa yarım bardak su katıp karıştırın.
 
Yufkayı yayın. Üzerine 4?5 kaşık yağlı sudan serpin. Elinizle yayın. Yufkanın kenarlarını çevirerek kare haline getirin. Üzerine yine yağlı sudan serpip yayın. Karşı köşeleri orta kısma çevirin. Kare biçimindeki yufkayı tam ortadan enine ve boyuna keserek dört parçaya ayırın. Elde edilen kare yufkaların üzerine yağlı su gezdirin.
 
Ortasına kıymalı içten koyup her parçayı bohça gibi kapatın. Yağlanmış tepsiye ters çevirerek yerleştirin. Diğer 2 yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Böreklerin üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Çörek otu serpin.
 
Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında üstleri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin.
  
 | 
Kıymalı Bohça Böreği | 
  | 
rukiyem 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.11.2012 
Mesajlar: 97 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc83729 
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2012 
1,611 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
 
1 Yeterince çörek otu
 
1 Çay Bardağı sıvıyağ
 
3 Adet yufka
 
300 gr kıyma
 
1 Yeterince tuz, karabiber, pulbiber
 
1 Adet soğan
 
1 Adet yumurta sarısı
 
1 Çay Bardağı su (sodada olabilir)
 
5 Yemek Kaşığı süt
 
 
Çok küçük doğradığımız soğanları 2 yemek kaşığı sana yağ ile birlikte pembeleşene kadar kavuruyoruz. Kıymayı da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. pişmesine yakın baharatlarını da atıp altını kapatıyoruz. İç harcımızı ılınmaya bırakıyoruz.Diğer taraftan 1 adet yufkayı tezgaha seriyoruz. Fırça yarıdmıyla her tarafına süt+sıvıyağ+su karışımını iyice sürüyoruz. Yufkanın karşılıklı iki tarafını çok az üste gelecek şekilde katlıyoruz.Sosumuzdan tekrar sürüp diğer karşılıklı uçlarıda birleştiriyoruz.Yufkamız kare şeklinde olacak.Artı biçimindeyken 4 eşit parçaya bölüyoruz.Her parçasına harcımızdan koyup bohça şeklinde katlıyoruz.(Karşılıklı uçları birleştirerek)Diğer yufkalarada aynı işlemi uygulayarak tepsiye diziyoruz ve üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.Çörek otlarını serpiştirip önceden ısıtılmış 185 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |