Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun. Çatalla ezerek püre haline getirin. Soğanı küçük küçük doğrayıp yağda pembeleştirin, kıymayı ilave edip kavurun, tuz ve karabiberi de katın. Rendelenmiş eritme peynirini ilave edip iyice karıştırdıktan sonra ateşten alın. Hazırladığınız patlıcan püresini peynirli kıymaya ilave edip karıştırın. Domates dilimleri ve marul yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc2449
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2006
2,644 defa indirildi / yazdırıldı
3 adet patlıcan
1 kırmızı soğan
200 gr kıyma
tuz
karabiber
100 gr eritme peynir
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyun. Çatalla ezerek püre haline getirin. Soğanı küçük küçük doğrayın ve yağda pembeleştirin. Kıymayı ekleyip kavurun. tuz ve karabiber ilave edin. Rendelenmiş eritme peynirini ilave edip iyice karıştırdıktan sonra ateşten alın. Hazırladığınız patlıcan püresini peynirli kıymaya ilave edip karıştırın. Domates dilimleri ve marul yaprakları ile süsleyip sıcak servis yapın.