| 
 
 
 | 
Kıymalı Açma Börek | 
  | 
çukurovalı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.06.2020 
Mesajlar: 32 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc151229 
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2020 
802 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
Hamuru için:
 
4-5 su bardağı un
 
1 yumurta
 
İç malzeme için:
 
300 gr yağsız kıyma
 
2 yemek kaşığı yoğurt
 
1 su bardağı su
 
1 adet kuru soğan
 
Karabiber
 
Tuz
 
Hamuru açmak için 200 gr eritilmiş tereyağı ve sıvıyağ karışımı
 
 
Un, yumurta, su, ve yoğurtla yumuşak bir hamur yapın. 10 dakika dinlendirin. Oklavayla açıp dörde katlayın ve 20 dakika daha dinlendirin. Bu işlemi tam dört kere daha yapın. Sonuncusunda hamuru 12 bezeye ayırın ve üzerini kapatıp on dakika daha bekletin. Soğanı yemeklik doğrayıp kıymayla az sıvı yağ ekleyerek kavurun, tuzunu ve karabiberini
 
serpip karıştırın. Bu arada her bir bezeyi oklava ile yarım santim kalınlığında açıp yağladığınız fırın tepsisine aralarına yağlı karışımı sürerek üst üste altı kat yapın. Kıymalı harç koyup, üzerine diğer altı bezeyi de açarak aynı şekilde yayın. 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar kontrollü olarak pişirin.
 
 
 
  
 | 
El Açması Kıymalı Börek | 
  | 
hacı karagöz 
Yeni Üye 
 
  
Kayıt: 07.08.2020 
Mesajlar: 2 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152503 
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2020 
540 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamuru için:
 
Yarım kg un 
 
Tuz 
 
Aldığı kadar su 
 
1 su bardağı sıvıyağ
 
İçi için:
 
Yarım çay bardağı sıvıyağ 
 
2 adet orta boy soğan 
 
200 gram kıyma 
 
1 yemek kaşığı erik ekşisi
 
Tuz
 
Karabiber
 
Üzeri için:
 
1 adet yumurtanın sarısı
 
 
Un, tuz, su ve sıvıyağ ile hamurunuzu kulak memesi kıvamında yoğurun. Yarım saat oda sıcaklığında iyice yoğurduğunuz hamuru bekletin. Üzerine nemli bez koyabilirsiniz. Hamurun kurumasını engeller. Hamurunuz beklerken iç malzemeyi hazırlamalısınız. Tavaya yağı döküp soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine kıymayı atıp pişirin. Harç pişip soğuduktan sonra erik ekşisini ekleyin. Ardından dinlenen hamuru 6'ya bölün. 6 hamuru yuvarlayın. Ardından teker teker açma işlemine başlayacağız. Hamurunuzu önce biraz merdane ile açın ardından üzerine ısıttığınız tereyağı, sıvı yağ karışımından sürün ve hamuru kenarlarından tutarak büyütün. Her köşesinden eşit şekilde büyütmeye çalışın. Hamurun yırtılması hiç önemli değil. Şeffaf bir görüntü elde edene kadar hamuru elde açma işlemine devam edin. İç malzemenizi düz bir şerit halinde bir köşeye dökün bir şerit de karşı tarafına sonra karşılıklı iki tarafı da rulo halinde sarın. Hamur yağlı olduğundan kolaylıkla sarılacaktır. Ortada buluşan iki ruloyu bıçak yardımı ile birbirinden ayırın ve tepsiye ortadan başlayarak ruloları dolayarak bu işleme börek tepsiyi kaplayıncaya kadar devam edin. En son yumurta sarısını böreğin üst kısmına sürün ve 200 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık yarım saat pişirin.
 
 
 
  
 | 
Kıymalı Açma Börek | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc155148 
Gönderme Tarihi: 31.Arl.2020 
445 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamuru için:
 
1 paket yaş maya
 
Ilık su
 
Tuz
 
1 çay kaşığı şeker
 
1 kg un
 
İçi için:
 
1 soğan
 
200 g kıyma
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Yarım demet maydanoz
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kızartmak için:
 
Ayçiçek yağı
 
 
Yaş maya ve ılık suyu yoğurma kabına alın. Tuz, şeker ve unu ilave ederek yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 40 dakika kadar dinlendirin. Böreğin iç harcını hazırlamak için yemeklik doğradığınız soğan ve kıymayı zeytinyağında kavurun. Kıymanın rengi dönmeye başlayınca ince kıydığınız maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alın. Mayalanan hamurdan parçalar kopartıp bir merdane yardımıyla açın. İçine kıymalı harçtan koyun. Kenarlarını iyice bastırarak yarım ay şeklinde kapatın. Kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Sıcak olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Kıymalı El Açması Börek | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc158252 
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2021 
641 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Elif Korkmazel
 
 
Hamuru İçin:
 
1.5 su bardağı un
 
1 adet yumurta
 
1 çorba kaşığı sirke
 
1 çorba kaşığı yoğurt
 
3 çorba kaşığı su
 
1 çay kaşığı kabartma tozu
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Arası İçin:
 
2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
 
İçi İçin:
 
600 gram kıyma
 
2 adet ince kıyılmış soğan
 
3 adet ince kıyılmış sivri biber
 
1/4 demet ince kıyılmış maydanoz
 
1/2 çay bardağı sıvı yağ
 
3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Tüm hamur malzemesini geniş bir kaba alın ve yoğurun. Üzerine nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirdikten sonra 8 bezeye ayırın. Her bir bezeyi pasta tabağı boyutunda açın. Bezeleri 2 gruba ayırın. Ilk gruptaki 3 bezenin kenarlarından 1 parmak boşluk kalacak şekilde ortalarını eritilmiş tereyağı ile yağlayın. En üste 4'üncü bezeyi yerleştirip kenara alın. Diğer grup için de aynı işlemi uygulayın. Hazırladığınız beze gruplarını 2 adet büyük ve ince yufka olacak şekilde açın. Yufkaları çay tabağı ile keserek yuvarlaklar çıkarın. Iç malzeme için kıymayı geniş bir kaba alıp üzerine kalan malzemeyi ilave edin ve karıştırın. Kestiğiniz parçaların üzerine 1'er çorba kaşığı iç malzemeden koyun. Yarım ay şeklinde, kenarlarını su ile ıslatıp, kıvırarak kapatın. Üzerlerine kalan tereyağını sürün. Börekleri pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |