| 
 
| 
 
 
 | 
 
Kıymadan İskender | 
 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc161009 
Gönderme Tarihi: 03.Kas.2021 
809 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://www.acunn.com
 
 
Döner için:
 
500 gr kıyma
 
2 yemek kaşığı yoğurt
 
1 büyük soğan (Rendelenmiş veya robotla çekilmiş)
 
2 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
Sos için:
 
1 yemek kaşığı salça
 
Pul biber
 
Tuz
 
1 su bardağı kadar su
 
Diğer malzemeler:
 
Tereyağı
 
Biber
 
Domates
 
Tırnak Pidesi
 
 
Öncelikle dönerimizi aksamdan hazırlıyoruz. Uygun bir kaba kıyma rendelenmiş soğan yoğurt, tuz, pul biber ve toz biber alınır ve iyice yoğurulur tezgahın üzerine strec film serilir ve kıyma yerleştirilerek rulo haline getirilir dondurucuya kaldırılır.
 
İskender kebabını hazırlamadan 30-35 dakika önce döner dondurucudan çıkartılır ve kesilecek duruma gelince ince ince döner dilimleri kesilir tavaya biraz tereyağı ve biraz da zeytinyağı alınır dönerlerin iki tarafı da pişirilir tavanın bir tarafında da biberle domateste pişirilir.
 
Pişen dönerleri son bir kez tavaya alınır bir parça daha tereyağı eklenerek ısınması sağlanır dönerler tavadan alınır bir parça daha tereyağı tavaya alınır ve bu defa küçük küçük doğranan pideler tavaya alınır hafif tavada kızartılır.
 
Pideler servis tabağına alınır üzerine iskender kebabı dizilir üzerine domates sos gezdirilir
 
Sosun yapılışı: küçük bir tencereye çok az zeytin yağ alınır ve salça kavrulur.
 
Üzerine su ve baharat ilave edilir biraz kaynatılır ocaktan alınır.
 
Biber ve domatesler servis tabağının kenarlarına yerleştirilir tereyağı kızdırılır ve iskenderin üzerine gezdirilir sıcak sıcak servis edilir.
 
 
 
  
 | 
 
Kıymadan İskender | 
 
  | 
İ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2014 
Mesajlar: 539 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc123128 
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2017 
3,276 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
600 gr. kıyma
 
1 adet soğan 
 
Tuz
 
Karabiber
 
Toz biber
 
2 yemek kaşığı yoğurt
 
Servisi için:
 
4 adet kebap pidesi
 
3 yemek kaşığı salça
 
1,5 yemek kaşığı tereyağı 
 
Yoğurt 
 
 
Soğan rendelenir kıymaya ilave edilir, üzerine tuz, karabiber, toz biber ve yoğur eklenerek iyice yoğurulur. 
 
Bir streç filme konarak silindir şeklinde sarılır, buzluğa kaldırılarak biraz dondurulur.
 
Buzluktan alınarak streçten ayrılır ve kıyma ince ince dilimlenir.
 
Salça ve tereyağı bir tavaya alınır, 3 su bardağı su ilavesi ile karıştırarak eritilir.
 
Pideler ısıtılarak kuşbaşı dilimlenir, bir tabağa konur, üzerine hazırlanan sostan gezdirilir.
 
Kıyma dlimleri tavada iki taraflı kızartılır.
 
Kızaran kıyma dilimleri pidelerin üzerine yayılır.
 
Üzerine tekrar sos gezdirilir. Kenarına biraz yoğurt konur, biber, maydanoz ve domatesle süslenerek servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Kıymadan İskender Tarifleri Et Yemekleri
 | 
 
 
 
 |