Kısa URL: https://ml.md/lc133599
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2018
767 defa indirildi / yazdırıldı
500 gr. orta yağlı kıyma
2 adet soğan
1 adet yumurta
150 gr. kuyruk yağı
2 diş sarmısak
1 fincan bulgur
Tuz
Karabiber
Kıymayı iki defa kuyruk yağı ile çekin.İçine bir gece önceden ıslattığınız bulgur ince kıyılmış soğan bir yumurta sarısı ve tuzu biberleri koyup yoğurun. Ezilmiş sarmısak ekleyip üstünü bir bezle örtün. Mangal ateşi yaınca kebab şişlerini yağlayın. Bir avuç kıyma alıp avuç içi ile bastırıp şişe geçirin. Ateşin 4-5 cm. üstünde çevirip kızartın. Ayrı bir yerdede domatesbiber ince doğranmış salatalık bir iki zeytni ve maydanoz ile ikram edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc92194
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2013
1,933 defa indirildi / yazdırıldı
600 gram yağlı kıyma
1 soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
2 çorba kaşığı kuyruk yağı
Bir kabın içinde kuyruk yağını ince bir şekilde kıyın. Üzerine kıymayı ekleyip yoğurmaya başlayın. Soğanı rendeleyin bazı yerlerde hiç soğan koymuyorlar ama siz yine de üzerine ekleyin. Tüm bu malzemeleri bir mutfak robotundan geçirin. Aslında bir gün dinlenince daha da lezzetli bir kebap olacaktır. Dinlenmiş eti baharatlandırın ve şişlere geçirip mangalda pişmeye bırakın. Yanında lavaş ekmeği ya da tırnaklı pide üzerinde servis tabağına alın. Yanında bulgur pilavı, salata ile birlikte servis yapın.