| 
 | 
| Samsun Kıvratması | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc174761 Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2023
 206 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 su bardağı yoğurt
 2 çay bardağı sıvı yağı
 3-4 damla sirke
 2 yumurta
 2 paket kabartma tozu
 İçi için:
 20 fındık
 Yarım kilodan az şeker
 Üzeri için:
 1 paket margarin
 
 Bütün malzemeleri karıştırıyoruz. Yavaş yavaş unu ilave ediyoruz kulak memesi kıvamına gelene kadar iyice yoğuruyoruz, iç içe girsin diye 5 dakika iyice yoğuruyoruz. Sonra da limondan az küçük olacak şekilde yuvarlak yapıyoruz ve sonra da nişasta ile açıyoruz, büyük ve çok ince hamur elde ediyoruz. Arasına dövülmüş fındık ve şekeri karıştırıyoruz, iyice harmanlıyoruz. Sonra arasına döküp oklavayı üstüne koyup sarıp büzüştürüyoruz, ardından tepsiye diziyoruz. Üzerine 1 paket margarin eritip döküyoruz her yerine. Fırına verip iyi kızartıyoruz.
 
 
 | 
| Kıvratma (Samsun) | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc162537 Gönderme Tarihi: 19.Oca.2022
 522 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Samsun Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 Buğday unu 1 Kg.
 Süt 1 Litre
 Sıvı yağ 1/2 Kahve fincanı
 Yumurta 3 Adet
 Nişasta 2 Su bardağı
 Ceviz içi 1/2 Kg.
 Tereyağı 4 Yemek kaşığı
 Toz şeker 1 Kg.
 Su 1 Litre
 Limon 1/2 Adet
 
 Sıvı yağ, süt ve buğday unu ile katıca bir hamur hazırlanır. Hamur 10 dakika dinlendirilir. Limon büyüklüğünde zuvalalara ayrılır. Her biri ile açılabildiği kadar ince açılır. Ceviz dövülür. Açılan yufkaların içine serpilir. Yufkalar birer birer oklavayla açılır. Oklavanın İki ucundan ortaya doğru yufka hafifçe sıkıştırılır. Oklava çıkarılır. Hamur bıçakla parçalara bölünerek tepsiye dizilir. Tereyağı ateşte iyice kızdırılır. Kaşıkla hamurun üstüne gezdirilir. Fırında pişirilir. Şeker ve su karıştırılarak kaynatılır. İnmeye yakın limon sıkılır, soğutulur. Kızarmış hamurun üstüne dökülür.
 
 
  
 
 | 
| Kıvratma (Samsun) | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc162535 Gönderme Tarihi: 19.Oca.2022
 473 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Samsun Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 Buğday unu 1 Kg.
 Yoğurt 1 Su bardağı
 Yumurta 3 Adet
 Zeytinyağı 1/2 Kahve fincanı
 Nişasta 2 Su bardağı
 Ceviz içi 1/2 Kg.
 Tereyağı 4 Yemek kaşığı
 Toz şeker 1 Kg.
 Limon 1/2 Adet
 Su Yeteri kadar
 
 Şerbet için, toz şeker ve su karıştırılarak kaynatılır. İnmesine yakın limon sıkılır. Ilıtılır. Yoğurt, yumurta, zeytinyağı bir bardaktan 1 parmak noksan su ve buğday unu karıştırılarak katica bir hamur hazırlanır. Zuvalalara bölünüp nişasta ile açılır. Birinci yufkaya dövülmüş ceviz serpilip üstüne bir yufka kapanır. Onun üstüne de ceviz serpilir. Bu iki yufka kıvrılarak yuvarlanır. Tepsiye yerleştirilir. Bu işleme tepsi dolana kadar devam edilir. Pişirmeden bir gün bekletilir. Ertesi gün tereyağı iyice kızdırılır. Fokur fokur kaynarken tepsiye döşenmiş yufkaların üstüne gezdirilir. Fırında pişirilir. Soğutulur. Hazırlanan ılık şerbet üstüne dökülür.
 
 
  
 
 | 
| Kıvratma (Samsun) | 
|  | fado Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 07.11.2013
 Mesajlar: 43
 Şehir: Mersin
 | Kısa URL: https://ml.md/lc93679 Gönderme Tarihi: 11.Kas.2013
 4,802 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Yarım paket margarin
 2 su bardağı dövülmüş fındık içi
 1,5 su bardağı şeker
 15-20 adet baklavalık yufka
 
 2 su bardağı dövülmüş fındık ve 1,5 su bardağı toz şekeri bir kapta iyice harmanlayın.
 2 adet baklava yufkasını üst üste serin, üzerine yumuşaması için elinizle su serpin.
 Yufkaların üzerine hazırladığınız fındıklı harçtan serin ve yufkayı oklavaya sarın.
 Oklavayı iki ucundan tutun ve ortaya doğru sıkıştırın. Büzülen yufkayı yağlanmış tepsiye koyun.
 Tepsi tamamen doluncaya kadar aynı işleme devam edin.
 Erimiş margarini tepsinin üzerine gezdirin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar (yaklaşık 20 dakika) pişirin.
 Soğuyunca dilimleyerek servis yapın.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |