Kısa URL: https://ml.md/lc33968
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2009
2,129 defa indirildi / yazdırıldı
Koyun etlerinin en makbulü kıvırcık olmakla beraber bunlarda Kıvırcık Karnabat ve Kıvırcık Merinos olarak ikiye ayrılmaktadır. Karnabat'ın eti pembe ve çok lezzetlidir. Merinos'unki ise esmerce, lezzetsiz, hatta hafifçe koktuğu da olur. Kıvırcıkları diğer cinslerden ayırd edebilmek için kuyruklarına bakmalıdır. Bu hayvanların kuyrukları kamçı gibi ince ve uzundur.
Kısa URL: https://ml.md/lc10462
Gönderme Tarihi: 27.Arl.2006
1,905 defa indirildi / yazdırıldı
Koyun etlerinin en iyisi kıvırcıktır. Bunlar da merinos ve karnabat diye ikiye ayrılır. Tat bakımından karna-batın eti merinostan daha lezzetlidir. Karnabat kıvırcıklar daha topludur ve etleri de daha beyazdır. Merinoslann etleri daha koyu renklidir.