|
Kivili Muhallebi |
|
Çetin Tanay
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.02.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Maltepe-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc21446
Gönderme Tarihi: 18.Şub.2008
5,686 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 su bardağı süt
1,5 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı nişasta
3 adet kivi
1 paket vanilya
Kiviler soyulur, doğranır, 6 tane kaseye taksim edilir. Soğuk süt, şeker ve nişasta tencereye konur, iyice karıştırılır. Orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirilir. Kivi bulunan kaselere paylaştırılır. Buzdolabında 2 saat soğutulur.
ML® Kivi Reçeli için tıklayın
|
Kivili Muhallebi |
|
orion
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.11.2008
Mesajlar: 23 Şehir: Münih |
Kısa URL: https://ml.md/lc30446
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2008
4,749 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
2 adet kivi
1 paket vanilya
Soğuk süt, şeker, un karıştırılır. Orta ateşte kıvam alana kadar pişirilir. Ateşten almadan hemen önce minik doğranmış kivi ve vanilya katılır. Kaselere paylaştırılır.
ML® Kivi Reçeli (görsel)
|
Kivili Muhallebi |
|
Hüsran
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.06.2006
Mesajlar: 59 Şehir: Marmara |
Kısa URL: https://ml.md/lc7347
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2006
2,905 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 ml. sütü 400 ml su ile tencereye alın içine 40 gr. un 20 gr. nişasta 100 gr. şeker ilave edip koyulaşana kadar karıştırın. 3 kiviyi soyun mikserde püre yapın, 100 gr. pudra şekeri katın karıştırın. Porsiyonluk kaplara sütlü ve kivili karışımları kat kat dökün. Buzdolabında soğutun, süsleyerek servis yapın.
|
|