| 
 
 
 | 
Kivili İrmik Tatlısı | 
  | 
ilker24 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.02.2009 
Mesajlar: 20 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc33583 
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2009 
2,545 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 su bardağı süt
 
1 su bardağı irmik
 
1 su bardağı şeker
 
2 adet kivi
 
1 paket vanilya
 
 
Kivi vanilya dışındaki malzemeler tencereye konur, karıştırılır. Sonra ateşe yerleştirilir. Sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirilir. Ayteşten almadan hemen önce ufak doğranmış kivi ve vanilya eklenir. Ateşten alınır, kaselere taksim edilir. Soğuyunca arzu edilen şekilde süslenir ve servis edilir.
  
 | 
Kivili İrmik Tatlısı | 
  | 
tapucu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.11.2011 
Mesajlar: 41 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc71518 
Gönderme Tarihi: 10.Oca.2012 
2,208 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 su bardağı süt
 
10 çorba kaşığı irmik
 
10 çorba kaşığı şeker
 
1 paket vanilya
 
2 çorba kaşığı kakao
 
5 adet kivi
 
Süslemek için:
 
antepfıstığı ve nar taneleri
 
 
Tencereye sütü koyup içine irmik ve şekeri ilave edin. Ocak üzerinde koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Koyulaşınca ocaktan alıp içine soyduğunuz ve püre yaptığınız kivileri, kakaoyu ve vanilyayı koyup blender’dan geçirin. Hafifçe ıslatılmış çukur bir kabın içine boşaltıp soğumaya bırakın. Servis yapacağınız bir tabağın içine ters çevirin. Üzerini nar taneleriyle ve fıstıklarla süsleyip servis yapın.
  
 | 
Kivili İrmik Tatlısı | 
  | 
aslım 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 03.07.2014 
Mesajlar: 17 Şehir: İzmit | 
Kısa URL: https://ml.md/lc99594 
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2014 
1,925 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 su bardağı süt
 
7 yemek kaşığı irmik
 
7 yemek kaşığı şeker
 
1 yemek kaşığı nişasta
 
1 tane portakal kabuğu rendesi
 
1 tatlı kaşığı zerdaçal
 
Alt tabanı için bayatlamış kek
 
4 tane kivi
 
 
Sütün içine şeker, irmik nişasta, zerdeçal ve portakal kabuğunu katıp karıştırarak pişirin.
 
Artan keklerden ufalayıp, kelepçeli kek kalıbının dibine bastırın.
 
Pişen muhallebinin içine 2 adet kiviyi küp küp doğrayıp karıştırın.
 
Muhallebiyi kalıba döküp, soğumaya bırakın.
 
Soğuyan tatlıyı dolaba kaldırıp 2-3 saat kadar bekletin
 
Dolaptan çıkardıktan sonra, önce yayvan bir servis tabağına ters çevirin.
 
Sonra kelepçeyi açın ve çıkarın. Diğer servis tabağını tatlının üzerine koyup yine ters çevirin ki kek kısmı altta kalsın.
 
Üzerini kivi dilimleriyle süsleyip servis edin.
  
 | 
Kivili İrmik Tatlısı | 
  | 
sonnur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.09.2008 
Mesajlar: 41 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc90396 
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2013 
1,924 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 kaşık margarin
 
1 su bardağı şeker
 
1 su bardağı irmik
 
1 paket vanilya
 
yarım limon kabuğu rendesi
 
3 tane kivi
 
1 adet kivili jöle
 
 
Margarin süt, şeker, irmik, limon kabuğu rendesi ve vanilya tencereye koyulup sürekli karıştırarak kısık ateşte koyulaşana dek pişirilir, koyacağımız kalıba irmikli karışımın yarısı konulur üzerine kivi dilimlenip dizilir onun üzerine kalan irmikli karışım dökülüp soğuması beklenir soğuduktan sonra buzdolabında bir gece bırakılır diğer tarafta jöle paketteki tarife göre hazırlanıp kalıplara dökülür ve dolaba bir gece donması için bırakılır dolaptan aldığımız tatlı ters çevrilip kalıba koyduğumuz jölelerle süslenir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |