| 
 
 
 | 
Kıtırlı Elma Tatlısı | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc163392 
Gönderme Tarihi: 02.Mar.2022 
628 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg yeşil elma
 
Yarım limonun suyu
 
Yarım su bardağı iri dövülmüş ceviz
 
Yarım su bardağı kuru üzüm
 
Yarım çorba kaşığı tarçın
 
1 paket krema
 
Hamur için:
 
2 su bardağı un
 
1 su bardağı toz şeker
 
Yarım çorba kaşığı tarçın
 
100 gram tereyağı
 
1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
 
Tuz
 
 
Elmaların kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın. Her birini 8'er dilim olacak şekilde kesin ve üzerlerine limon suyunu gezdirin. Bir fırın kabını yağlayın ve elmaları bu kaba dizin. Üzerlerine önce cevizleri, sonra üzümleri döküp, tarçını serpin. Un, şeker ve tereyağını karıştırın. İçine tarçın, muskat ve tuz ekleyip yoğurun. Bu karışımı elmaların üzerine yayın. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Ilıkken tabaklara alın ve yanında krema ile servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Kıtır Hamurlu Elma Tatlısı | 
  | 
seb-i yelda 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.12.2013 
Mesajlar: 40 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc128487 
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2017 
1,313 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
2 yeşil elma
 
1 muz
 
1 tatlı kaşığı kuru üzüm
 
50 gr ufalanmış fındık
 
1 tatlı kaşığı bal
 
2 tatlı kaşığı esmer şeker
 
5 tatlı kaşığı un
 
15 gr tereyağı
 
1 çay kaşığı tarçın
 
 
Elmaları küp şeklinde doğrayın ve tavada bir tatlı kaşığı bal ile 6-7 dakika pişirin. üzüm, küçük kesilmiş muz ve tarçını ilave edip tavayı ocaktan alın. Fırın kabını hafifçe yağlayın ve meyveli harcı kaba doldurun. Tereyağı, esmer şeker, un ve 50 gr fındığı elinizle hafifçe ufalayarak ezmeden karıştırın. Karışımı meyveli harcın üzerine serpin. önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Kıtır Hamurlu Elma Tatlısı | 
  | 
Mutlu Mesut 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.10.2012 
Mesajlar: 63 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc82112 
Gönderme Tarihi: 16.Ekm.2012 
2,992 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet büyük boy elma (tercihen kırmızı)
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
2 yemek kaşığı esmer tozşeker
 
1 çay kaşığı tarçın
 
1 çorba kaşığı kurutulmuş yaban mersini veya kuru üzüm
 
Kıtır hamuru için:
 
125 gr un
 
40 gr tozşeker
 
1 tutam tuz
 
75 gr tereyağı
 
 
Elmanın kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Şeker, tarçın ve kurutulmuş meyveleri ilave edip harmanlayın. Karışımı ısıya dayanıklı kaplara (yüksekliği en fazla üç parmak olacak kadar kap olmalı) paylaştırın. Üzerine tereyağından parçalar halinde serpin.
 
Kıtır hamuru için unu, şekeri, tuzu ve parça parça kesmiş olduğunuz tereyağını kum gibi olana dek parmak uçlarınızla karıştırın. Elmaların üzerine (bastırmadan) dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirin. Yanında dondurma ile servis yapabilirsiniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |