Kısa URL: https://ml.md/lc138958
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2018
1,506 defa indirildi / yazdırıldı
Siirt Vakfı
Çok zaman serin mevsimlerde, pazar sabahları yenen sade bir köftedir. Bu da ince bulgurdan yapılır. Bulgur hamur haline getirilerek elle geniş ve ince bir daire şekli verildikten ve kaynar suda haşlanarak pişirildikten sonra, yağlı kavurmanın sıcak suda eritilmesi ve bir miktar ince sarmısak ilavesiyle elde olunan bir nevi salçaya batırılarak yenir.
Kısa URL: https://ml.md/lc146305
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2019
989 defa indirildi / yazdırıldı
Millî Eğitim Bakanlığı
2 su bardağı içli köftelik bulgur
4 su bardağı su
Tuz
Sosu ve üzeri için:
Sarımsak
Kışlık dondurulmuş kavurma
Tuz
Bulgur ıslatılarak yarım saat dinlendirilir.
Dinlendirilen bulgura tuz ilave edilerek hamur haline getirilene kadar yoğrulur.
Yoğrulan hamur elle geniş ve ince bir daire şekli verilir (10-12 cmlik ve 0,5 cm genişliğinde daire), hazırlanan köfteler tuzlu su içinde10-15 dakika haşlanır ve süzgeç ile süzülür.
Tavada kışlık dondurulmuş kavurma eritilir ve dövülmüş sarımsak ilave edilir.
Hazırlanmış olan sarımsaklı ve kavurmalı sos, önceden hazırlanmış ve bölünmüş köftelerin üzerine dökülüp servis edilir.