| 
 
 
 | 
Kişniş Otunun Faydaları | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc171514 
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2023 
214 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Çok güçlü antioksidan özelliği olan kişnişte kuarsetin, apigenin gibi flavonoidler bulunur. Bu baharatın, kalbi koruduğu ve pek çok kanser türüne karşı vücudu koruduğu çalışmalarda ortaya çıkmıştır. Ayrıca glikoz mekanizmasına etki ederek, diyabeti önlediği ileri sürülmüştür.
  
 | 
Kişniş | 
  | 
bitmeyen şarkı 
Editor 
 
  
Kayıt: 07.01.2011 
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc71386 
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2012 
2,022 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kişniş Akdeniz kıyılarında, Orta Amerika'da, ve Hindistan'da çok yetişen bir bitkidir.
 
Çok eskiden beri kullanılan bir baharat olan kişnişin hem tohumları, hem de yaprakları mutfakta kullandır.
 
Kişniş tohumları bütün olarak kullanılabileceği gibi, dövülmüş olarak da kullanılabilir. Kişniş tohumları en çok keklere ve tatlılara katılır.
 
Yaprakları ise süslemelerde kullanılır.
  
 | 
Kişniş | 
  | 
Eylül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.09.2005 
Mesajlar: 48 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10310 
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2006 
2,606 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Maydanozgillerden, yapraklan maydanozu andıran ve kurutulmuş meyvesi baharat olarak kullanılan bir bitkidir. Minik, sarımsı kahverengi meyvelerinin kokusu tazeyken pek hoş değildir. Ama kurutulunca bu kokunun yerini insana ferahlık veren hoş bir koku alır. Kişniş genellikle şuruplarda, şekerlemelerde kullanılmaktadır. Bu tohumların şekere bulanmasıyla yapılan "kişniş şekeri" ülkemizde olduğu gibi başka ülkelerde de çok ünlüdür. Kişniş şekeri pastacılıkta çok kullanılmaktadır. Türk mutfağında kişniş bazı yemeklerde de kullanılır. Bitkinin körpe yaprak ve filizleri de çorba ve salatalara doğranarak yenir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |