|
|
Gaziantep Usulü Kısır |
|
burdur'lu
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.07.2014
Mesajlar: 28 Şehir: Burdur |
Kısa URL: https://ml.md/lc139152
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2018
1,336 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 çay bardağı bulgur
4 diş sarımsak
4-5 adet taze soğan
Yarım demet maydanoz
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı pul biber
4 yemek kaşığı nar ekşisi
1 çay bardağı zeytinyağı
1,5 tatlı kaşığı kimyon
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su (kaynamış)
Öncelikle uygun bir kaba bulgurumuzu koyalım. İçerisine salça, tuz ve pul biberi de ekleyip, karıştıralım. Bir miktar kaynamış su ilave edip, karıştırmaya devam edelim. Kalan sıcak suyumuzu da ekleyip iyice karıştırınız. Bulgurumuz demlenip, şiştikten sonra, küçük parçalara ayırdığımız kuru soğanımızı da karışımıza ekleyelim. Bu şekilde bir iki dakika karışımımızı yoğuralım.
Bu arada taze soğanımızı ve sarımsaklarımızı da doğrayıp, maydanozla birlikte kısır tarifimize ekleyelim. Üzerine bir miktar kimyon, nar ekşisi ve zeytinyağı ekleyip, tekrar güzelce karıştıralım.
|
Antep Usulü Kısır |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc156765
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2021
491 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı esmer bulgur
Kaynar su
2 yemek kaşığı acı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
1 adet orta boy kuru soğan
6 dal taze soğan
Yarım demet maydanoz
4 iri diş sarımsak
Yarım çay bardağı nar ekşisi
1 adet limon
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı isot
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı esmer bulgura, üzerini biraz geçecek kadar kaynar su dökülür.
Islanan bulgurlar kapağı örtülerek, 10 dakika dinlendirilir.
Zeytin yağı koyduğumuz tavada ince doğranmış kuru soğan ve sarımsaklar biber salçasıyla 5 dakika kavrulur.
Dinlenen bulgurun üzerine nar eksisi, limon suyu, domates salçası, ince kıyılmış maydanoz, taze soğan, baharatlar ve tuz eklenir.
Ardından ocaktan aldığımız kavrulmuş biber salçalı soğanlı karışım ilave edilir.
Yavaş yavaş yoğrulmaya başlanır.
Elinizle şekil vererek, yanında marul ile servis tabağına alınır.
|
|
Kısır (Gaziantep) Tarifleri Güneydoğu Anadolu Yemekleri
|
|