| 
 
| 
 
 
 | 
 
Kış Türlüsü | 
 
  | 
keskin ışık 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.08.2011 
Mesajlar: 48 Şehir: Gazipaşa-Antalya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc67147 
Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2011 
2,517 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1/2 kg. kemikli parça et
 
1 adet soğan
 
1 çorba kaşığı domates salçası
 
1 çorba kaşığı biber salçası
 
4-5 adet patates
 
2 adet kabak
 
1 adet küçük boy kereviz
 
1'er adet kırmızı biberve pırasa
 
1 demet maydanoz
 
Yarım demet dereotu
 
2-3 diş sarımsak
 
2 çorba kaşığı tereyağı 
 
 
Patates, kabak ve kerevizi temizleyip, iri küpler şeklinde, kırmızı biber ve pırasayı 2'şer santim eninde doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayıp, tereyağıyla pembeleşene kadar kavurun. Etleri ilave edip, 2-3 dakika daha kavurun. Doğranmış sebzeleri tencereye alın, 5 dakika daha soteleyin. Biber ve domates salçasını ekleyip, karıştırın. Sarmısakları dilimleyip, 4-5 su bardağı sıcak su ile birlikte tencereye ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp, harlı ateşte 10 dakika pişirin. Kısık ateşe alıp, 30 dakika daha pişirin. Maydanoz ve dereotunu incecik kıyıp, tencereye ilave edin. 5 dakika daha pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
Kış Türlüsü | 
 
  | 
yalvaç 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.05.2014 
Mesajlar: 72 Şehir: Isparta | 
Kısa URL: https://ml.md/lc107573 
Gönderme Tarihi: 14.May.2015 
2,084 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 adet orta boy havuç
 
2 adet orta boy patates
 
2 adet orta boy yerelması
 
1 adet orta boy kereviz
 
12 adet arpacık soğanı
 
2 adet pırasa
 
1/2 su bardağı sıvıyağ
 
Tuz
 
Karabiber
 
1 tatlı kaşığı şeker
 
1/2 adet limon suyu
 
1 su bardağı su
 
1 bağ dereotu
 
 
Ön hazırlık olarak patates, yerelması ve kerevizin kabuklarını soyun. Soğanları ayıklayın. Havucun üzerini kazıyın. Pırasanın püskül ve yeşil yapraklarının un kısımlardı kesip atın Sebzelerin tümünü parçalar halinde doğrayın. Yıkayıp, süzdürün. Dereotunu dal dal ayıklayın.
 
Bir tencereye sırasıyla havuç, patates, yerelması, kereviz soğan ve pırasayı dizın yağı ilave edin Tuz, biber ve sekerini serpin. Limon suyunu ve suyun üçte birini koyun. Tencerenin kapağını kapatın. Ağır aleşte yaklaşık 20 dakika, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tencereye kalan suyu ilave edip, yine ağır ateşte. 30 dakika daha pişirinn. Tencereyi ateyten alın. Türlüyü bir servis tabağına aktarın. Üzerini dereotuyla süsleyin. Soğuyunca servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Kış Türlüsü Tarifleri Semizotu Tarifleri
 | 
 
 
 
 |