| 
 
 
 | 
Kırmızı Pancar Turşusu | 
  | 
parantez 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2008 
Mesajlar: 22 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24663 
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2008 
2,828 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kırmızı pancar
 
Tuz
 
Sirke, limon da olabilir
 
Sarımsak
 
 
Pancarların yapraklarını ayırın, yıkayıp tencereye koyun. Suda 2 saat kaynatın. Suyu bittikçe su ilave edin ve pişince kabuklarını soyun. Zevkinize göre doğrayın. Sarımıağı tuzla ezin. Sirke veya limon suyunu ilave edin. Pancarın kırmızı suyunu süzdürün ve pancarların üstüne dökün. Tadını o anda ayarlayın. Kavanozlara koyun. (Bütün salatalarda kullanabilirsiniz.)
  
 | 
KIRMIZI PANCAR TURŞUSU | 
  | 
aylinakışık 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.04.2008 
Mesajlar: 48 Şehir: Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23218 
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2008 
3,141 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
3 orta boy kırmızı pancar
 
2 baş sarımsak
 
25 adet karanfil
 
13 adet defne yaprağı
 
2 çorba kasığı silme toz şeker
 
Sirke
 
 
Yapılışı:
 
Pancarların yaprak ve köklerini kesip güzelce yıkayın. Kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp soğuk suda soğutun. Kabuklarını soyup, yarım parmak büyüklüğünde parçalara ayırın. Sarımsakların kabuklarını soyun. Pancarları kavanoza dizerken aralarına sarımsakları, defne yapraklarını ve karanfilleri yerleştirin. Üzerine toz şekeri serpin. Temiz bir mermer parçası ile üzerine baskı yapın. 1 litreye 8 çorba kaşığı tuzlu su gelecek şekilde, kavanozun dörtte birini tuzlu su, kalanını sirke ile doldurun. (3/4'ü tuzlu su 1/4'ü tuzlu su olacak şekilde alacak şekilde). Kapağını sıkıca kapayın. 25 derecenin altında olmayan bir ısıda bekletin. Pancar turşusu, suyunun da koyu mor (kırmızı rengi) rengi aldıktan sonra olmuştur.
  
 | 
Kırmızı Pancar Turşusu | 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7582 
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2006 
5,451 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 kilogram kırmızı pancar
 
2 baş sarımsak
 
su
 
sirke
 
yeterince tuz
 
 
Kırmızı pancarlar iyice yıkanır. Tencereye pancarlar ve üzerini örtecek kadar su eklenip kaynatılır. Pancarlar haşlanıp yumuşadıktan sonra iyice süzülür ve soğumaya bırakılır. Soğuyan pancarlar istenilen şekilde doğranır. Uygun bir kavanoza pancarlar yerleştirilir üzerine sirke, dövülmüş sarımsak ve tuz eklenerek karıştırılır. Kavanozun ağzı sıkıca kapatılır ve 10 gün süreyle bekletilir.
 
 
 ML® Yoğurtlu Pancar Salatası için tıklayın
 
  
 | 
KIRMIZI PANCAR TURŞUSU | 
  | 
nedimex 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 17.07.2005 
Mesajlar: 564 Şehir: Kadiköy/Istanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1272 
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2006 
3,877 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. kırmızı pancar
 
1 su bardağı sirke
 
1 su bardağı su
 
1 baş sarımsak
 
Yarım çorba kaşığı tuz
 
 
1- Pancarlar yıkanır. Çok yumuşak olmamak üzere haşlanır.
 
2- Soyularak yuvarlak dilimlenir. Kavanoza yerleştirilir.
 
3- Tuzla dövülmüş sarımsağa sirke ve su konup karıştırılır.
 
4- Pancarın üzerine dökülüp kavanoz sağa sola sallanır, kapak kapatılır.
 
5- Ertesi gün sofraya alınabilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |