|
Kırmızı Mercimekli Fava |
|
Bahariye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.03.2006
Mesajlar: 89 Şehir: Kadikoy |
Kısa URL: https://ml.md/lc4718
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2006
2,573 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı kuru bakla
2 su bardağı su
6 diş sarımsak
Çeyrek su bardağı zeytinyağı
Çeyrek su bardağı limon suyu
Tuz
1 çay kaşığı kimyon
Üzeri için:
Zeytinyağı
2 yemek kaşığı kavrulmuş dolmalık fıstık
Kırmızı mercimek ve bir gece önceden ıslattığınız kuru baklayı geniş bir tencereye alın. Üzerine su ekleyip bakliyatlar suyunu çekip iyice yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu çeken bakliyatlara ezdiğiniz sarımsak, zeytinyağı ve limon suyunu ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin. Tuz ve baharatlar ile tatlandırıp karıştırın. Mercimekli favayı bir servis tabağına alıp ortasını hafif çukurlaştırın. Kavurulmuş dolmalık fıstıkları ilave edin. Üzerine zeytinyağı gezdirip servis yapın.
|
Kırmızı Mercimek Favası |
|
TugbaG
Kayıt: 19.04.2007
Mesajlar: 36 Şehir: Almanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc13317
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2007
2,734 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 havuç
1 patates
1 soğan
1 çorba kaşığı nişasta
1 diş sarımsak
1 tutam dereotu
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Tencerenize mercimeği, küp doğranmış havuç ve patatesi , soğanı ve sarımsağı koyup az su ile haşlayın. Suyunu çekip sebzeler pişince parçalayıcı ile püre kıvamına getirin.
İçine zeytinyağı, tuz, karabiber ve dereotu ekleyip bir kaba boşaltın.
Ilınınca buzdolabına koyup katılaşmasını sağlayın.
Ertesi gün veya akşam servis edin.
|
Mercimek Fava |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc156517
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2021
418 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağından biraz az pirinç
7 adet kuru soğan
1 su bardağı zeytinyağı
1 baş sarımsak
2 yemek kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı kimyon
Mercimek ve pirinci kaynatıyoruz. Soğanları doğrayıp karamelize ediyoruz. Yumuşayınca içine yaptığımız karamelize soğandan bir miktar koyuyoruz. Sarımsak, pul biber, tuz ve kimyon ilave edip püre kıvamına getiriyoruz. Sonra tekrar karamelize soğan ekleyip sunuyoruz.
|
Mercimek Fava |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171158
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2023
216 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Zeytinyağı 0.25 Su Bardağı
Zeytinyağı 1 Yemek Kaşığı
Sofra Tuzu 1 Tutam
Kimyon 1 Çay Kaşığı
Pul Kırmızıbiber 1 Çay Kaşığı
Limon Suyu 0.25 Su Bardağı
Su 3 Su Bardağı
Kırmızı Mercimek 1 Su Bardağı
Sarımsak 6 Diş
Dolmalık Fıstık 2 Yemek Kaşığı
Fırını 180 dereceye ayarlayın. Kabukları soyulmuş sarımsakları COOK Yağlı Kağıt serilmiş kabınızda yaklaşık 30 dakika pişirin. Kabuklarından hafifçe sıkarak içlerini çıkartın.
1 su bardağı mercimeği, 3 su bardağı su ile birlikte orta ateşte kaynatın ve suyunu çekince ocaktan alarak blender'dan geçirerek pürüzsüz hale getirin. Sarımsak, 1/4 su bardağı zeytinyağı , limon suyu, tuz, kimyon ve pul biber ekleyip karıştırın. Servis kabına aktarın. Dolmalık fıstıkları da biraz kavurun. Üzerinin kurumaması için üstüne 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve dolmalık fıstıkları da serpiştirip servise sunun.
|
|