Kısa URL: https://ml.md/lc63652
Gönderme Tarihi: 30.May.2011
2,149 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı tarhana
2 adet kırmızı biber
1 çay bardağı sıvıyağ
1 diş sarımsak
8 su bardağı su
Tuz
Biberlerin sapı ve tohumları alınır, çok ince kıyılır. Sıvıyağda rengi dönene kadar kavrulur. Üzerine soğuk su, ince kıyılmış sarımsak, tarhana, tuz eklenir. Tekrar ateşe oturtulur. Sürekli karıştırarak bir taşım pişirilir. Sıcak olarak servis edilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc66821
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2011
1,974 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet közlenmiş kırmızıbiber
4 çorba kaşığı tarhana
1 çorba kaşığı tereyağı
3 diş sarımsak
6 su bardağı su
Yapılışı: Közlenmiş biberi mutfak robotundan geçirin. Bir tencereye koyup üzerine tereyağı, sarımsak, tarhana ve soğuk suyu ekleyip 10 dakika karıştırarak pişirin. Servis tabağına alın ve üzerine kızarmış ekmeklerle misafirlerinize sunun.