| 
 
 
 | 
Kırmızı Biber Turşusu | 
  | 
zumZUM 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.04.2006 
Mesajlar: 150 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2439 
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2006 
5,000 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg salçalık kırmızı biber
 
1 su bardağı üzüm sirkesi
 
10 diş sarımsak
 
kaya tuzu
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
 
Yıkayıp kuruladığınız kırmızı biberleri önceden ısıttığınız fırında közleyin.
 
Soğuduktan sonra kabuklarını soyup, bütün halinde kavanoza yerleştirin. Sarımsakları, tuzu ve sirkeyi iyice karştırıp biberlerin üzerine dökün. Zeytinyağını ilave edip kavanozun kapağını sıkıca kapatın.
 
 
 ML® Biber Turşusu için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "Düzağaç" tarafından gönderildi. 08.02.2021
  
 | 
Kırmızı Biber Turşusu | 
  | 
delibaş 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.11.2011 
Mesajlar: 82 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc69466 
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2011 
3,385 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. kırmızı biber
 
1 su bardağı su
 
1/2 su bardağı sıvı yağ
 
1/2 su bardağı sirke
 
2 çorba kaşığı toz şeker
 
1/2 demet maydanoz
 
3 baş sarımsak
 
1 adet aspirin
 
1 çorba kaşığı tuz
 
 
Su, sıvı yağ, sirke, şeker ve tuzu kaynatın. Tohumları ayıklanmış biberleri bir-iki taşım kaynatıp süzün. İri kıyılmış maydanoz, ezilmiş aspirin ve bıçakla çizilmiş sarımsakları karıştırın. Biberler soğuyunca kavanoza yerleştirip aralarına maydanozlu karışımı koyun. Biberleri haşladığınız suyu da kavanoza döküp kapağını kapatın. Serin ve loş bir yerde 15 gün bekletin.
 
 
 
  
 | 
Kırmızı Biber Turşusu | 
  | 
basiret 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.01.2012 
Mesajlar: 21 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc71771 
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2012 
3,350 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 kg kırmızı biber
 
2 baş sarımsak
 
2 demet maydanoz
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
1 bardak sirke
 
1 çay bardağı limon suyu
 
Yeterince turşu tuzu
 
 
Kırmızı biberleri bol suda yıkayarak kurulayalım. Fırın tepsisine dizelim. Fırında kabukları soyulup, yumuşayana dek fırında tutalım. Biberleri boyuna iki eşit parçaya bölüp, çekirdek yataklarını çıkaralım. Biberleri iri iri keselim. Sarmısakların kabuklarını soyalım. Ve küçük küçük doğrayalım. Maydanozları ince ince keselim. Hepsini harmanlayarak kavanoza dolduralım. Ayrı bir tabağa sirkeyi, limon suyunu ve turşu tuzunu karıştıralım. Tuz eriyene kadar bir kaşık yardımıyle karıştıralım. Sıvı yağı da ilave ederek kavanozun içine dökelim. Kavanozun ağzını kapatalım.
 
 
Not: Turşuyu kışa kadar saklayacaksanız, buzdolabında muhafaza edin.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 27.08.2021
  
 | 
Kırmızı Biber Turşusu | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc153696 
Gönderme Tarihi: 25.Ekm.2020 
424 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8 adet kapya biber
 
1 su bardağı elma sirkesi
 
Yarım su bardağı sıvı yağ
 
1 yemek kaşığı tuz
 
5 diş sarımsak
 
8 dal maydanoz
 
 
Biberleri yıkayıp tohumlarını ayıklayın ve irice doğrayın.
 
Sirke, tuz ve sıvı yağı tencerede karıştırıp kaynatın.
 
Kaynayınca biberleri de ilave edip 4 dakika haşlayın.
 
Kevgirle süzdüğünüz biberleri bir kaseye alın.
 
Üzerine doğradığınız sarımsakları ve maydanozu ilave edin.
 
Malzemeleri sıkıştırarak kavanoza doldurun.
 
Tencerede kalan tuzlu yağlı sirkeyi üzerine ilave edip kavanozu sıkıca kapatın.
 
Bir gece dışarıda beklettiğiniz turşuyu daha sonra buzdolabında saklayın.
 
 
 
  
 | 
Kırmızı Biber Turşusu | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157439 
Gönderme Tarihi: 24.Nis.2021 
420 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 kg kırmızı biber
 
1 su bardağı sirke
 
Yarım su bardağı sıvıyağ
 
1 yemek kaşığı kaya tuzu
 
5-6 diş sarımsak
 
4-5 dal maydanoz
 
2 adet 1 kiloluk cam kavanoz
 
 
Kırmızı biberleri güzelce yıkayın.
 
Saplarını çıkarın.
 
İçlerindeki tohumları ayıklayın.
 
İstediğiniz büyüklükte doğrayın.
 
Bir tencereye yağ, sirke ve tuzu koyup kaynamaya bırakın.
 
Kaynayan sirkeli yağın içine, bir miktar doğranmış kırmızı biberden atın.
 
Biberleri 2-3 dakika kaynatın.
 
Sonra kevgirle bir tepsiye alın.
 
Tüm biberleri bu şekilde pişirin.
 
Soğumasını bekleyin.
 
Biberleri geniş bir tepsiye alın.
 
Üzerine sarımsakları doğrayın.
 
Maydanozları da incecik kıyarak üzerine serpin.
 
Biberler iyice soğuduktan sonra, kavanozlara bastırarak koyun.
 
Üzerine de kalan sirkeli yağ karışımını dökün.
 
Kavanozun ağzını sıkı bir şekilde kapatın.
 
Bu şekilde buzdolabında saklayabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Kırmızı Biber Turşusu | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc165817 
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2022 
515 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg kapya biber
 
6 diş sarımsak
 
3 çay bardağı içme suyu
 
1 çay bardağı üzüm sirkesi
 
1 yemek kaşığı salamura tuzu
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
 
Kapya biberleri iyice yıkayın ve kesip çekirdeklerini çıkarın. Biberleri lokmalık parçalar olacak şekilde kesin. Derin bir tencerede su, sirke, doğranmış sarımsak, tuz ve sıvı yağı koyun. Kaynayan suya biberleri atın. Biberleri fazla haşlamadan cam kavanoza aktarın. Tenceredeki suyu biberlerin üzerine dökün ve önce oda ısısında, ardından buzdolabında soğutun. Biber turşunuzu aynı gün servis yapabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |