| 
 
 
 | 
Kırma Yeşil Zeytin | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc117431 
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2016 
1,421 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 Kg yeni toplanmış yeşil zeytin
 
2 Kaşık kaya tuzu
 
Cam Kavanoz
 
Kırmak için kullanabileceğiniz taş veya sert bir şey
 
Tatlandırmak için: (1 litre suya)
 
1 yemek kaşığı limon tuzu
 
4 yemek kaşığı kaya tuzu
 
 
Sert bir zemin üzerinde zeytinler tek tek kırılır. Kırılan zeytinler cam kavanoza koyulur ve üzerine içme suyu doldurulur. 2 Yemek kaşığı kaya tuzu ilave edilir, kapağı kapatılır Serin bir yere kaldırılır. Arada bir çalkalanır. Haftada iki üç kez suyu değiştirilir. 15 gün sonra tatlandırma işlemine geçilir. 15 gün sonra kavanozdaki zeytinlerin suyu dökülür ve aşağıdaki oranlara göre tatlandırma yapmak için tekrar su hazırlanır. 
 
Yenilebilecek kıvama gelen zeytinlerimizi tatlandırmak için: Zeytini koyacağımız suyun miktarına göre tuzunu ve limon tuzunu koymalıyız. Yaptığınız zeytin miktarına göre siz bu oranı ayarlayabilirsiniz. 1 yemek kaşığı kaya tuzu 20 gr geliyor. Ben 1 kg için 4 yemek kaşığı kullanıyorum . 4 ile 5 yemek kaşığı arasında yeterli oluyor. 1 yemek kaşığı limon tuzu ilavesini de unutmayalım. Zeytinimizin acısı gittikten sonra, yani yenilebilecek kıvama geldiği zaman, cam kavanozlara konur. 1 litre suya 1 yemek kaşığı limon tuzu, 4 yemek kaşığı kaya tuzunu zeytinlerimizi tatlandırılması için koyulur.
 
 
Not: Kullanacağınız zaman kahvaltı tabağına alıp, üzerine zeytinyağı ve limonun suyunu sıkarak servis edilir.
 
 
 
  
 | 
Çizik Yeşil Zeytin | 
  | 
Alya A. 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.11.2017 
Mesajlar: 23 Şehir: Kırklareli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc129934 
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2017 
931 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://yemek.name
 
 
Yeşil taze zeytin
 
Su
 
Tuz
 
Zeytinyağı
 
Limon suyu
 
 
Zeytinleri bir çekiç yardımıyla kırın ya da keskin bir bıçakla üzerlerine çizik atın.
 
Bir kavonoza yerleştirip aldığı kadar su ile doldurun.
 
Serin bir yere 2 günde bir suyunu değiştirerek bekletin.
 
Acılığı tamamen gidinceye kadar bu işleme devam edin. Ortalama 2 ila 3 hafta arasında zeytinleriniz acılığından kurtulacaktır.
 
Zeytinlerin acılığı gidince yıkayıp damak tadınıza göre ayarlanmış tuz, limon ve zeytinyağı karışımı ile dolu kavanoza doldurun.
 
Zeytinleriniz istediğiniz zaman sofranıza çıkartmaya hazırdır.
 
 
 
  
 | 
Ev Yapımı Kırma Zeytin | 
  | 
fato abla 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.04.2019 
Mesajlar: 24 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc142028 
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2019 
847 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 litre su
 
500 gram zeytin
 
1 yemek kaşığı tuz
 
1 su bardağı zeytinyağı
 
 
Zeytinleri yıkayın, ayıklayın ve mutfakta kıracaksanız altına eski yıpranmış bir havlu serin. Çekiç kullanarak çekirdekleri zedelenmeden kırın ve kavanoza doldurun. Üstünü tamamen dolduracak kadar su koyun ve suyu her gün değiştirin. 10-15 gün sonra zeytinlerin acılığı gidince suyunu süzün, zeytinyağı ve tuz ekleyerek kavanozlara alın. İsteğe göre baharat ekleyebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Kırma Yeşil Zeytin | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc163242 
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2022 
409 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
İstenildiği kadar zeytin
 
 
İlk olarak zeytinlerinizi güzelce temizleyin. Ayıklama işlemini de unutmayın. Yani çürük ve ezilmiş zeytinleri atın. Çünkü bu zeytinler, diğerlerinin de bozulmasına sebep olur.
 
Yaprak ve saplarını temizlediğiniz zeytinleri iyice yıkayın. Sonrasında her bir zeytini çekiçle ezin. Bir kapta toplayın, üzerini suyla doldurun.
 
Zeytinlerin suyunu her gün değiştirin. Zeytin acısını yaklaşık 10 günde atarak tatlanır.
 
Acısı tamamen çıkınca zeytinyağı gezdirilerek yenebilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |