Kısa URL: https://ml.md/lc78600
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2012
1,809 defa indirildi / yazdırıldı
2 Yemek Kaşığı Sana Hamurişi
250 gr Lor Peyniri
1 Çay Kaşığı tuz
1 Adet yumurta
4 Yemek Kaşığı sıvı yağ
5 Adet yufka
3 Kase yoğurt
ÖNCELİKLE SANA YAĞINI ERİTİP ILIK HALDE İKEN 1 KAŞIK TEPSİNİN İÇİNE SÜRÜP KALANINI YOĞURDUN İÇİNE EKLİYORUZ, YUMURTA,SIVI YAĞI VE TUZUDA YOĞURDUN İÇİNE EKLEYİP ONLARI GÜZELCE KARIŞTIYORUZ. DAHA SONRA YUFKALARIN HER BİRİSİNİN YARISINA KADAR BU SIVI MALZEMEYİ FIRÇA İLE SÜRDÜKTEN SONRA ÜZERİNE LOR PEYNİRİ KOYUP YUFKANIN KALAN YARIM KISMINI ÜZERİNE KAPAK GİBİ KAPATIYORUZ. SONRA ELİMİZ İLE YUFKALARI BÜZÜYORUZ SONRA YUFKAYI 5 EŞİT PARÇAYA BÖLÜP FIRIN TEPSİSİNE YAN YANA DİZİYORUZ. TÜM YUFKALARA AYNI İŞLEMİ UYGULUYORUZ.EN SONUNDA KALAN SIVI MALZEMENİN TAMAMINI YUFKALARIN ÜZERİNE DÖKÜP FIRINDA ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİYORUZ.
Kısa URL: https://ml.md/lc81850
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2012
1,810 defa indirildi / yazdırıldı
2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Avuç susam
1 Paket hazır krema
3 Adet yufka
2 Adet yumurta
1 Çay Bardağı sıvıyağ
150 gr beyaz peynir
1 Su Bardağı yoğurt
Yufkaları yarıdan keselim fırın kabını yağlayıp 6 yarım daire şeklindeki yufkayı akoriyon gibi büzdürerek fırın kabına yerleştirelim üzerlerine ezilmiş peyniri serpelim bir kapta kremayı eritilmiş sanayağını sıvıyağı yoğurdu ve yumurtaları karıştıralım ve yufkaların üzerine bolca yayalım üzerine susam serperek 200 derece ısılı fırında altı ve üstü kızarıp pembe renk olana kadar pişirelim.