| 
 
| 
 
 
 | 
 
Kıyis (Hakkari) | 
 
  | 
ceviz 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.12.2016 
Mesajlar: 28 Şehir: Ordu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc121830 
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2016 
3,293 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Ömür Akkor
 
 
Kemikli kuzu eti uzun süre haşlanıyor, daha sonra kuzu etinden hazırlanan köfteler, taze ceviz, kuru üzüm, dövülmüş buğday, beyaz soğan, sumak ve salçayla beraber pişiriliyor.
 
 
Not: Kıyis, Hakkârinin en önemli iki düğün ve davet yemeğinden biridir.
  
 | 
 
Kiriş (Hakkari) | 
 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc5510 
Gönderme Tarihi: 20.Haz.2006 
3,220 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMELER
 
500 gr kemikli et
 
2 büyük kuru soğan
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
2 çorba kaşığı sıvıyağ
 
3 çorba kaşığı domates salçası
 
1 su bardağı besni üzümü
 
1 su bardağı nohut
 
1 su bardağı ceviz içi
 
1 su bardağı sumak
 
Nane, kekik
 
Tuz, karabiber, kırmızı pulbiber
 
İçli köfte malzemesi:
 
500 gr orta yağlı kıyma
 
2 su bardağı pirinç
 
Tuz
 
İç malzemesi:
 
500 gr kıyma
 
1 soğan
 
1 çorba kaşığı sıvıyağ
 
Yarım su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
 
Nane, kekik, kimyon
 
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
 
 
YAPILIŞI
 
Nohudu, 2 su bardağı pirinci ve ceviz içini akşamdan ayrı kaplarda ıslatın.
 
Ertesi gün nohutun suyunu değiştirip haşlayın. Üzümü bol suyla yıkayıp 1 saat suda bekletin. 1 su bardağı sumağı 3-4 bardak kaynar suda 15 dakika bekletip suyunu süzün. Bir tencerede kemikli eti pişirin.
 
İç malzeme için; soğanı temizleyip küp küp doğrayın. Tavada sıvıyağı kızdırıp kavurun. Kıyma ve baharatları ilave edip kavurmaya devam edin.
 
Ceviz içini ekleyip tavayı ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
 
İçli köfte için; pirinci robottan geçirin. Kıyma ve tuz ilave edip yoğurun.
 
Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizi ıslatıp parçaları yuvarlayın. Baş parmağınızla ortasını çevirerek açın.
 
Hazırladığınız iç malzemeden 1 kaşık koyup köfteyi kapatın. Malzeme bitinceye kadar işleme devam edin.
 
İki soğanı temizleyip küp küp doğrayın. Büyük bir tencerede tereyağı ve sıvıyağı kızdırıp soğanı kavurun. 3 kaşık domates salçasını ekleyip karıştırın.
 
Tencereye sırasıyla, tuz, baharat, sumak suyu, kemikli et, nohut ve ceviz içini ilave edin. Su kaynayınca köfteleri ve üzümü ekleyin. Kısık ateşte 1 saat pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Kiriş (Hakkari) Tarifleri Ağrı Yemekleri
 | 
 
 
 
 |