Hamur için bütün malzemeleri birleştirip yoğurun ve 15 dakika buzdolabında dinlendirin. İçi malzemesi için soğanı ve sarımsakları kıyıp zeytinyağında kavurun. Daha sonra kıymayı, tuzu ve karabiberi ekleyip kavurmaya devam edin. Ocaktan alın, ılınmaya bırakın. Hamuru yumurta büyüklüğünde bezelere bölün. Un serpilmiş tezgâhın üzerinde ince olacak şekilde oklava yardımıyla açın.
Bardağın ağzıyla hamurdan yuvarlak parçalar çıkartın. Her parçanın ortasına iç malzemeden paylaştırın. Hamuru bohça gibi toparlayıp şekillendirin. Hamur bohçalarını un serpilmiş tepsinin içine atıp tepsiyi arada bir sallayın. Daha sonra hamurları yağlı kâğıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında hamurlar kızarıncaya kadar pişirin. Sarımsaklı ve dereotlu yoğurt eşliğinde servis yapabilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc165089
Gönderme Tarihi: 26.May.2022
2,195 defa indirildi / yazdırıldı
200 gram kıyma
5 bardak un
2 yumurta
1 kuru soğan
1 havuç
Yarım çay bardağı süt
6 dal maydanoz
1 çay kaş karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 bardak su
2 yemek kaşığı tereyağı
Unun ortasını açıp yumurtaları kırıyoruz, su ve tuz da koyup yoğurarak orta sertlikte bir hamur hazırlayıp, dinlenmeye bırakıyoruz. Diğer taraftan iç harcı hazırlıyoruz. Soğanı ve havucu rendeliyoruz. Soğanın suyunu iyice sıkıyoruz ve kıymaya ekliyoruz. Maydanozu da incecik doğrayıp ekliyoruz. Tuz, karabiber ve sütü de ekleyerek iyice harmanlıyoruz. Hamurdan bir beze alıp orta kalınlıkta açıyoruz. Bardakla yuvarlak halkalar şeklinde kesip ortasına harcı yerleştiriyoruz. Baş tarafını kapatıp bir sağ bir sol kıvırarak kapatıyoruz. Temiz bir mutfak bezine diziyoruz. Mantımızın hepsi hazır olunca haşlamaya geçiyoruz. Buharda haşlayıp çıkardıktan sonra üzerine erimiş tereyağı ya da mayonez ilavesi ile sıcak servis yapıyoruz.