Kısa URL: https://ml.md/lc38995
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2009
2,995 defa indirildi / yazdırıldı
Sivas Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Aynı peksimet gibi yalnız biraz daha beyaz undan, süt, yağ ve maya konularak hazırlanan hamur iki parmak kalınlığında uzun silindirler haline getirilir. 6-7 cm boyunda kesilen bu parçalar fırında önce pişirilir, sonra peksimet gibi kavrulur.
Kısa URL: https://ml.md/lc146238
Gönderme Tarihi: 12.Ekm.2019
827 defa indirildi / yazdırıldı
2 su bardağı süt
1 su bardağı tereyağı
1 tatlı kaşığı maya
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Un, süt, yağ, maya ve tuzu bir kaseye koyarak orta yumuşaklıkta hamur elde edin.
Hazırladığınız hamuru iki parmak kalınlığında uzun silindirler haline getirin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp, 6-7 cm boyunda kesilen bu parçaları fırında pişirin.
Bir gün sonra peksimet gibi fırında kurutarak servis edin.