| 
 
| 
 
 
 | 
 
Kirde Kebabı | 
 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc102484 
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2014 
1,796 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
3 adet yufka
 
1 kg kuzu eti
 
2 çorba kaşığı margarin
 
2 adet ince doğranmış yeşil biber
 
2 adet küp doğranmış domates
 
1 çay kaşığı baharatlar (tuz,kekik,karabiber)
 
 
Yufkaları 4 parçaya kesin, fırında kestiğiniz yufkaları kurutun. Eti bol su ile bir tencerede haşlayın, eti soğuduktan sonra küçük küçük doğrayın, bir tepsiye kuruttuğunuz yufkalardan yayın. Sana yağı eritin, haşladığınız etin suyundan 4 su bardağı alın, margarin ile karıştırın, tepsideki yufkanın üzerine bu sudan gezdirin. Etin içine domates, yeşilbiber, tuz, karabiber, kekik koyun, karıştırın. Yarısını yufkanın üzerine yayın, tekrar yufka koyun. Yağlı suyla ıslatın, kalan eti üzerine koyun, kalan yufka ile üzerini kapatın. Kalan yağlı suyu üzerine dökün, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 10 dakika tutun ve sıcak servis yapın.
  
 | 
 
Kirde Kebabı | 
 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152580 
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2020 
515 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Yarım kilo kuzu but
 
Sıvıyağ
 
2 diş sarımsak
 
2 adet domates
 
Et marinesi için:
 
1 bütün soğan suyu
 
1 çay bardağı süt
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
1 - 2 dal taze kekik yaprağı
 
Tuz
 
Üzeri için:
 
2 adet kapya biber
 
2 adet yeşil dolmalık biber
 
1 bütün soğan
 
10 adet mantar
 
 
İlk önce etler marine edilir. Marine malzemelerini bir kabın içerisine alın, küp küp doğranmış etleri ilave edin ve elinizle iyice yoğurun. Kapya biber ve yeşil biberi julyen şeklinde doğrayın. Soğanı da piyazlık bir şekilde doğradıktan sonra mantarı iri şekilde doğrayın. Az yağın içerisinde güzelce doğranan malzemeleri soteleyin. İri küp doğranmış domates ve sarımsakları içerisine ekleyerek ocağın altını kapatın. Ayrı bir tavayı iyice kızdırın ve marine edilen etleri pişirmeye başlayın. Et piştikten sonra tabağa alın. Ayrı bir tavada tereyağıyla lavaşı kavrunun. Çıtır lavaş elde edince tabağa koyun ve üzerine etleri alın. Hazırlanan sebzeli sosu üzerine ekleyip servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
Kirde Kebabı | 
 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc170944 
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2023 
296 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://cook.com.tr
 
 
Domates 3 Adet
 
Sofra Tuzu 1 Tutam
 
Kekik 1 Tutam
 
Karabiber 1 Tutam
 
Tereyağı 1.5 Çorba Kaşığı
 
Sivri Biber 5 Adet
 
Kuzu Kuşbaşı 1 Kilogram
 
Yufka 1 Kilogram
 
 
Yufkaları 4 e bölüp sıcak fırında kurutun.
 
Kuzu etini bir tencerede, üstünü geçecek kadar su koyarak haşlayın.
 
Et suyunu çekince, kavurun, ince doğranmış biberleri ilave edin, küp şeklinde doğranmış domatesleri ekleyin, hepsini biraz çevirin.
 
Tuz, karabiber ve kekiği ilave edin.
 
Fırında kuruttuğunuz, yufkaları et suyu ile ıslatın.
 
Tepsiyi yağlayın, ıslatılmış yufkaları koyun, yufkanın üzerine az yağ sürüp etlerin bir kısmını yufkanın üzerine yayın.
 
İkinci yufkayı koyup yağlayın, üzerine yine kavrulmuş etten koyun, bütün yufkalar için aynı işlemi yapın.
 
En üste yufkayı koyduktan sonra, üzerin yağlayıp tepsinin üzerine bir tabak oturtun.
 
Tepsiyi ateşe koyun ve arada bir kontrol edin, kızarınca tabağın yardımı ile, alt üst edin.
 
Gerekirse yanlardan tepsiye yağ ilave edin.
 
Ateşten almadan önce, üzerine çekeceği kadar et suyu dökün.
 
Bir süre daha tepsinin üstü kapalı olarak, ateşte tutun, daha sonra sıcak olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
Kirde Kebabı | 
 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc171443 
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2023 
710 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
500 gram kuzu eti
 
1 adet soğan
 
1 adet domates
 
Salça
 
Sıvı yağ
 
Karabiber
 
Tuz
 
Krep
 
Yoğurt
 
Et marinesi için;
 
1 bütün soğan suyu
 
1 çay bardağı süt
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1-2 dal taze kekik yaprağı
 
Tuz
 
Krep yapımı için;
 
2 adet yumurta
 
1,5 su bardağı un
 
2 bardak süt
 
Tuz
 
 
Öncelikle kuşbaşı etleri rengi dönene kadar yağda çevirin. Sonrasında küçük küçük doğradığınız soğanları tavaya ekleyin ve pişirmeye devam edin.
 
Soğanların rengi pembeleşince içine kabuğu soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesleri de ilave edin. Peşine bir yemek kaşığı domates salçasını da ekleyin.
 
Yaklaşık 5 dakika kavurduktan sonra 1 su bardağı suyu ekleyin. Ardından tuz ve karabiberi de koyun. İç harcınız hazır.
 
Krep yapımı için, malzemelerin hepsini derin bir kaba koyun ve homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın. Ancak tavaya döktüğünüz krepin kalın olmamasına dikkat edin. Boyutları da orta büyüklükte olmalı.
 
Servis tabağına 2 kat krep koyun ve arasına hazırladığınız etli karışımdan dökün. Eşit bir şekilde karışımı tüm yüzeye dağıtın.
 
Aynı işlemi krep ve et bitene kadar tekrarlayın.
 
Harcın üzerine 2 adet daha krep koyun ve tekrar kuşbaşı etleri aynı şekilde dağıtın. Sonra olarak üzerini bir adet krep ile kapatın.
 
Sosu için, tereyağını ve pul biberi tavada kızdırın. Krepin üzerine önce yoğurdu ardından da tereyağını gezdirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Kirde Kebabı Tarifleri Kebaplar
 | 
 
 
 
 |