Kısa URL: https://ml.md/lc41214
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2009
2,215 defa indirildi / yazdırıldı
6 kişilik gerekli malzeme:
5 yumurta sarısı
1.5 kahve fincanı tozşeker
1 su bardağı su
500 ml krema
250 gr kiraz
3 jelatin yaprağı
3 çorba kaşığı su
Süslemek için:
Birkaç taze nane yaprağı
1 paket bitter çikolata
1 çorba kaşığı süt
Birkaç saplı iri kiraz
1. Kirazları yıkayıp saplarını temizleyin, çekirdeklerini çıkarın. Tozşeker ve suyu kaynatıp soğumaya bırakın. Kirazları şekerli suya ilave edip 15-20 dakika bekletin.
2. Yumurta sarılarını köpük köpük oluncaya kadar çırpın ve kirazlara ilave edip malzemeleri birbirine yedirinceye kadar karıştırın. Jelatini 3 kaşık suda eritip karışıma ekleyin.
3. Kremayı ayrı bir kapta çırpıp kirazlı karışıma azar azar yedirerek ilave edin. Çikolatayı ayrı bir kapta süt ile benmari usulü eritip sıcak olarak muhafaza edin.
4. Kalıpları streç folyoyla kaplayıp karışımı paylaştırın. Buzlukta bekletin. Servis tabağına ters çevirip çikolata sosu, kiraz ve nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc36205
Gönderme Tarihi: 05.May.2009
2,922 defa indirildi / yazdırıldı
8 kişilik
2 paket krem şanti
Yarım kg süt
1 adet yumurta
10 adet kare bisküvi
1 su bardağı vişne suyu
1 paket kiraz jölesi
1,5 su bardağı sıcak su
2,5 su bardağı kiraz
Krem şantileri soğuk sütle çırpın. Yumurtanın akını ve sarısını ayrı ayrı çırpıp, önce akını ardından sarısını krem şantiye karıştırın. Bisküvileri un haline getirip, krem şantiye ekleyin. Vişne suyunu ekleyin. Kiraz jölesini bir buçuk su bardağı sıcak suyun içinde eritin. Jöleyi de karışıma ekleyin. Hazırladığınız bu karışımı 1 litrelik bir kalıba boşaltın. Kirazları ikiye bölüp, çekirdeklerini çıkarın. Kirazların bir kısmını parfenin içine atın. Donması için buzdolabına kaldırın. 10 dakika sonra parfe koyulaşmaya başlayınca kalan kirazları da parfenin içine atın. Parfeyi 2-3 saat buzlukta bekletin. Dilimleyerek servis yapın.