Kısa URL: https://ml.md/lc129830
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2017
1,017 defa indirildi / yazdırıldı
1 paket tost ekmeği
1 kese ayıklanmış kiraz
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Yarım limon
3 çorba kaşığı tereyağı
Ekmeklerin kenarları kesilerek çıkarılır. Bir tepsiye dizilir, fırında pembeleşene kadar kızartılır. Bu arada kiraz, şeker ve su kaynatılır, limon suyu katılır. Kızaran ekmeklerin üzerine tereyağı sürülür, tekrar fırın tepsisine dizilir. Ekmekler soğuyunca ılık şerbet kiraz taneleriyle birlikte ekmeklerin üzerine dökülür. Soğuyunca servise sunulur.
Kısa URL: https://ml.md/lc57821
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2010
2,799 defa indirildi / yazdırıldı
Necip Usta
8 dilim herhangi bir ekmek (tercihan has ekmek, francala veya kalıp ekmeği 6x6 santim kutrunda kesilmiş)
100 gr. tereyağı veya margarin
750 gr. şeker
750 gr. kiraz (çekirdekleri ve sapları çıkarılmış net)
350 gr. su
Ekmeklerin kenarlarını hafif fakat düzgünce kesereK çıkartınız. Sonra tost makinesinde veya kızartabileceğiniz her hangi bir şeyin üzerinde ekmekleri kızartarak alt ve üzerlerini çiğ yağla yağlayarak ekmeklere göre genişçe bir tepsiye diziniz.
Kirzı su ile bir dakika kaynatıp şekerini ilâve ediniz ve hafifçe karıştırarak 5 dakika kaynatıp evvelâ suyunu sonra kirazları müsavi şekilde ekmeklerin üzerine taksim ediniz. Ağır ateşte hafif hafif kaynatarak tepsiyi sağa sola sallayarak 5 dakika kaynatıp ateşten alınız ve soğuyunca kırılmaması için bir spatula ile alarak servis ediniz.