Kısa URL: https://ml.md/lc12011
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2007
2,427 defa indirildi / yazdırıldı
Kullanılacak malzeme (20 kadar çikolata için):
200 gram çikolata,
20 kiraz
1 kaşık kadar yağ.
Yapımı: Çikolatayı rendeleyip bir porselen kâseye koymalı. Bu kâseyi içinde kaynar su bulunan ateşteki bir kabın ortasına oturtmalı ve benmari usulüyle ısıtarak eritmeli.
Çikolata eriyince çekirdekleri çıkmış ve plastik kürdanlara batırılmış kirazları, erimiş çikolataya batırıp çıkarmalı ve yağa bulanmış bir tabağa aralıklı olarak koyup soğumaya bırakmalı.
Kirazların üstündeki çikolata donunca kürdanları çıkarmalı ve kirazlı çikolataları bir tabağa koyup servis vaktine kadar buzdolabında tutmalı.
Kısa URL: https://ml.md/lc46871
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2010
2,477 defa indirildi / yazdırıldı
MALZEMESİ
1 yumurta akı
125 gr. sütsüz çikolata
yarım bardak çekilmiş badem
2 çorba kaşığı pudra şekeri
25 adet kiraz şekerlemesi
1/2 su bardağı kakao
YAPILIŞI
Yumurtanın akını hafifçe çırpınız. Yağlı kağıt üzerine çikolatayı rendeleyiniz. Çikolata, badem ve pudra şekerini orta boy bir kapta karıştırınız. Yavaş yavaş yumurta akını da yedirerek buzdolabında 20 dakika bekletiniz. Karışımdan iki tatlı kaşığı kadar alarak avucunuzda yuvarlayınız. Ortasını açarak, çukura kiraz şekerlemesini koyarak tekrar yuvarlayınız. Elde ettiğimiz topları, bir yağlı kağıt üzerine yayılmış kakao karışımında yuvarlayınız. Hepsi bittikten sonra buzdolabında katılaşana kadar bekletiniz.