|
Kiraz Tuzlusu Kavurması (Giresun) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc99422
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2014
2,118 defa indirildi / yazdırıldı
|
Metin Okutan
1 kg kiraz tuzlusu
3 adet soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Kirazların çekirdekleri çıkarılarak akşamdan suya konur. Su sık sık değiştirilkerek tuzun iyice çıkması sağlanır. Piyazlık doğranmış soğanlar tavada zeytinyağıyla birlikte kavrulur. Üzerine suyu süzülen kirazlarak eklenerek biraz daha kavrulur ve servis edilir.
Kiraz tuzlusu hazırlamak için: Sarı ya da kırmızı kiraz temiz bir kavanoza hiç su koymadan bir avuç kalın tuz, bir avuç kiraz düzeniyle doldurulup kışa saklanır.
Fotoğraf "ay ışığı" tarafından gönderildi. 12.07.2020
|
Kiraz Tuzlusu Kavurması (Giresun) |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc146308
Gönderme Tarihi: 14.Ekm.2019
1,214 defa indirildi / yazdırıldı
|
Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
4 kase tuzlu kiraz
3 adet soğan
2 kaşık tereyağı
1 fincan tereyağı
Tuz
Kirazları yıkayıp çekirdeklerinden ayıklamadan kavanoza bir sıra yerleştirin. Üzerini örtecek kadar kaya tuzu ile kaplayın. Kirazlar bitene dek aynı işlemi tekrarlayın. Kavanozun kapağını kapatıp bir hafta dinlendirin. Kavanozdan çıkardığınız kirazları sıcak suda, tuzlarından arınana kadar bekletin. Piyazlık doğradığınız soğanları teflon tavada eritin. Üzerine 2 çorba kaşığı tereyağını ilave ederek kavurun. Son olarak suyunu süzdüğünüz kirazları ekleyin. Sürekli karıştırarak kavurun.
Not: Kiraz Tuzlusu Kavurmasını, mısır ekmeği ile servis yapabilirsiniz.
|
Kiraz Tuzlusu Kavurması |
|
damat bey
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.10.2019
Mesajlar: 39 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc146268
Gönderme Tarihi: 13.Ekm.2019
827 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
4 kase tuzlu kiraz (Salamura kiraz)
3 adet soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Salamura edilen kirazlar bir gece önceden çekirdekleri çıkartılarak, tuzunun çıkması için bol su içerisinde bekletilir.
Ertesi gün sıkılarak sudan çıkartılır ve süzgece konulur.
Soğanlar ince ince doğranır.
Tencere de yağ eritilir, soğanlar ilave edilerek kavrulur.
Kirazlar üzerine dökülür ve karıştırılarak 15 dk. kavrulur.
Sıcak veya soğuk olarak servis edilir.
|
Kiraz Tuzlusu Kavurması (Giresun) |
|
koral
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.03.2020
Mesajlar: 53 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc149029
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2020
585 defa indirildi / yazdırıldı
|
THY Skylife
1 kg kiraz tuzlusu
3 adet soğan
Tereyağı
Kiraz tuzlusu akşamdan suda bekletilir ve tuzundan arındırılır. Daha sonra kirazların çekirdekleri çıkarılır ve suyu sıkılır. Doğranan soğanlar tereyağında pembeleşinceye kadar kavrulur. Kirazlar soğana ilave edilir ve kavurma işlemine birkaç dakika daha devam edilir. Sıcak olarak sunulur.
|
Kiraz Tuzlusu Kavurması (Giresun) |
|
doğu gürbüz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.11.2020
Mesajlar: 50 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc154311
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2020
280 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kiraz kavurması, salamura edilen kirazlardan yapılır.
Kirazların çekirdekleri çıkarılıp suda beklemeye alınır.
Suda bekletilen kirazların tuzu alınmış olur.
Kavrulmuş yağda ince kıyılmış soğan kavrulduktan sonra kirazlar avuçta sıkılır ve tavaya ilave edilir.
Bir müddet daha kavrulduktan sonra servise hazır hale gelir.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 20.02.2023
|
Kiraz Tuzlusu (Giresun) |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc164145
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2022
261 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. kiraz tuzlusu
2-3 adet soğan
2 kaşık tereyağı veya 1 fincan sıvıyağ
Kiraz tuzlusu Giresun'da yetişen kirazlardan yapılır. Önce kirazlar yıkanır, bütün olarak kavanoza konur. Üzerine kaim tuz serpilir. Tekrar kiraz konur tuz serpilir, bu işleme kap dolana kadar devam edilir.
Kirazların çekirdekleri çıkarıldıktan sonra suya konularak tuzun çıkması sağlanır. Ertesi sabah sudan çıkarılan kirazların çekirdekleri çıkarılarak suyu çıkarılır. Tencerede yağ eritilir, ince doğranmış soğanlar yağa ilave edilerek kavrulur. Kirazlar üzerine konur ve karıştırılarak kavrulur. Sıcak olarak servis yapılır.
|
Kiraz Kavurması (Giresun) |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc170517
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2023
134 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kase kiraz turşusu
1 adet soğan
Tuz
Karabiber
Yarım demet nane
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Kuru soğanları ay şekilde ince ince kesin.
Taze naneyi de çok ufak ufak olarak kesip köşeye koyun.
Tavaya soğanları atıp kavurun.
Üzerine kiraz turşularını ilave edip nane ve baharatları koyduktan sonra karıştırın.
Ardından bir 5 dakika ağzını kapatarak ocakta bekletin.
Sonra servise hazır!
|
|