|
Kirazlı Jöle |
|
Çetin Tanay
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.02.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Maltepe-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc21452
Gönderme Tarihi: 18.Şub.2008
2,721 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg. kiraz
1 paket jöle
2-3 portakal ya da mandalina
5 çorba kaşığı şeker
Kirazları yıkayıp, ayıklayıp, çekirdeklerini çıkarıp 1/2 su bardağı su ile pişiriniz. Üzerine toz şeker serpip suyunu çektiriniz.
Jöleyi 2 su bardağı sıcak su içine boşaltınız. Pütürlü olmaması için karıştırarak eritiniz. 2 su bardağı soğuk su ilave edip karıştırınız. Kirazları derin bir kalıba yan yana diziniz. Kirazların üzerine, örtünceye kadar jöle koyup buzdolabında dondurunuz. Üzerine ikinci sıra kiraz dizip tekrar jöle dökerek dondurunuz.
Portakalları dilimlere ayırıp, çekirdeği varsa çıkartınız. Kirazların üzerine dilimleri yan yana sıralayıp jölenin tamamını dökünüz. Buzdolabında donuncaya kadar bekletiniz. Bıçak ucu ile jöleyi kalıbın kenarından kurtarınız. Sıcak su bulunan bir kap içinde kalıbın tabanını biraz tutup, jöleyi servis tabağına ters çeviriniz.
|
KİRAZ JÖLESİ |
|
DARI
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.03.2007
Mesajlar: 416 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc12910
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2007
3,104 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
Olgunlarından 800 gram kiraz,
100 gram toz şekeri,
1/2 limonun suyu,
4 yaprak jelatin.
Yapımı: Kirazları iyice yıkadıktan sonra çekirdeklerini çıkartın. Tatlıyı süslemek için kirazların en irilerinden 10 tanesini ayırarak bir kenara bırakın. Diğerlerini iki parmak suyla birlikte bir tencereye koyup pişirin. Kirazlar piştikten sonra ateşten indirip püre makinesinden geçirin. Püre haline gelen kirazları kendi suyuyla birlikte bir tencereye koyun. İçine şekeri kattıktan sonra tencereyi tekrar ateşe oturtun. Karışım kaynadıktan sonra tencereyi ateşten indirin. Beri yanda önceden soğuk suda ıslatılmış olan jelatinleri sudan çıkartıp avuounuzun içinde sıkarak suyunu giderin. Sonra jelatinleri ufalayarak limon suyuyla birlikte sıcak olan kiraz şurubunun içine katın ve çatalla iyice çırparak bunları birbirlerine yedirin ve soğumaya bırakın. Karışım ılıyınca çok soğuk bir suyla ıslatılmış kalıba boşaltıp buzdolabına koyun ve 3 saat orada bırakın. Servis yapılmadan 15 dakika önce kalıbı buzdolabından çıkartın ve başaşağı ederek jöleyi servis tabağına boşaltın. Ayırdığınız kirazlarla üstünü süsleyerek servis yapın.
Bu güzel jöleyi kiraz yerine çok olgun ve tatlı vişneyle de yapmak mümkündür.
|
|