1 adet soğanı yemeklik kesip zeytinyağında öldürün.
Bu arada bir su bardağı mercimeği yıkayıp hazır hale getirin.
Havuçları rendeleyin. Soğanlar pembeleşmeye başladığında unuda koyup iyice karıştırın.
Ardından mercimekleri havucu ve suyu ekleyip biber ve domatessalçasını da katın. Mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Bu arada bazen karıştırın.Piştikten sonra arzu ettiğiniz ölçüde tuzu katın.
Blendırdan geçirin.
Servis ederken arzu ederseniz kimyon ve pulbiber ekleyip karıştırın. Üzerinede nane serpin. Limon suyu sıkmayıda unutmayın.
Kısa URL: https://ml.md/lc141383
Gönderme Tarihi: 16.Oca.2024
585 defa indirildi / yazdırıldı
1 bardak kırmızı mercimek
1 adet orta boy patates
1 adet orta boy soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı salça
6 bardak su
Sosu için:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 tutam nane
İsteğe göre pul biber
Salça ve soğanı tencereye alarak kavuruyoruz. Daha sonra patates, mercimek, kimyon ve tuzunu koyarak pişmesini bekliyoruz. Piştikten sonra blenderdan geçiriyoruz. Koyuluğuna göre su eklenebilir. Kavrulan tereyağı ve nane üstüne gezdirilir.