|
|
KİLORİK (Bitlis) |
|
frekans
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.05.2009
Mesajlar: 31 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc36761
Gönderme Tarihi: 21.May.2009
4,380 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 kişilik
250 gram kıyma
1 çorba kaşığı reyhan
Tuz
Karabiber
Kimyon
1 çay bardağı köftelik bulgur
2 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı margarin
2 su bardağı su
Yarım su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
Yarım su bardağı haşlanmış nohut
Yarım limonun suyu
Üzerine:
Pulbiber
Bir Kaba kıyma, reyhan, tuz, karabiber, kimyon ve köftelik bulguru alıp, elle iyice yoğurun. Her biri fındık büyüklüğünde köfteler yapın. Bir kenarda bekletin. Soğanı piyazlık doğrayıp, tencereye alın. Salça ve margarini ilave ederek, 2-3 dakika soteleyin. Daha sonra suyunu ekleyip, kaynatın. Kaynayınca mercimek, nohut, limon suyunu ve hazırlanan köfteleri de ekleyerek 20 dakika kaynatıp, ocaktan alın. Pulbiber ekleyip, servis yapın.
|
Kilorik (Bitlis) |
|
amber
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.06.2009
Mesajlar: 22 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc37591
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2009
2,983 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı nohut
2 adet kuru soğan
1 dolu çorba kaşığı salça
1,5 çay bardağı sıvıyağ
3 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
Köfte için:
300 gr orta yağlı kıyma
1,5 çay bardağı köftelik bulgur
1 avuç kuru reyhan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
Nohut ve yeşil mercimek ayrı ayrı haşlanır. yoğurma kabına bulgur konur. Üzerine 1 çay bardağı ılık su eklenir, 5 dakika bekletilir. Sonra diğer köfte malzemeleri katılır ve bütünleşene kadar yoğrulur. Misketten biraz ufak köfteler yuvarlanır. Diğer tencerede yarım daire şeklinde doğranmış soğan yağda pembeleştirilir. Üzerine salça, tuz eklenir. Birkaç kez çevirdikten sonra sıcak su, haşlanmış mercimek ve nohut ilave edilir. Karışım tamamen kaynama noktasına gelince köfteler atılır. Orta ateşte yaklaşık 20-25 dakika pişirilir. Arzuya göre kilorike limon da eklenebilir.
|
|
KİLORİK (Bitlis) Tarifleri Doğu Anadolu Yemekleri
|
|