| 
 
 
 | 
Kilis Kebabı | 
  | 
Hale 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.05.2006 
Mesajlar: 33 Şehir: Berlin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3766 
Gönderme Tarihi: 14.May.2006 
2,472 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
1 Kg Patlican
 
750 Gr Orta Yagli Kiyma
 
Sivi Yag
 
Tuz, Karabiber, Yenibahar
 
Su
 
2 Adet Sogan
 
2 Adet Dolmalik Yesil Biber
 
2 Adet Dolmalik Kirmizi Biber
 
1 Adet Limon
 
1 Tatli Kasigi Toz Seker
 
1 Çorba Kasigi Domtes Salçasi
 
1 Çorba Kasigi Biber Salçasi
 
 
YAPILIŞI
 
Patlicanlari bol suyla yikayin.Kabuklarini soyduktan sonra boylamasina ikiye kesin.Sonra 2 parmak kalinliginda dograyin.
 
Kiymayi genis bir kaba alin.Üzerine tuz,karabiber,yenibahar ekleyin.Iyice yogurduktan sonra ceviz iriliginde köfteler hazirlayin.Sise sirasiyla 1 adet köfte ve 1 adet patlıcan dizin.Izgarada arkali önlü pisirin.
 
Ayri bir tencereye sivi yagi alin.Kizdirdiktan sonra halka halka dogradiginiz soğani ekleyin.Pembelesene dek kavurun.Ince ince dogradiginiz yesil ve kirmizi biberleri ekleyin.Birkaç dk kavurduktan sonra izgarada pisirdiginiz patlıcanli kebabi,biber ve domates salçasini ekleyin.Üzerini örtecek kadar su ilave edin.
 
Su kaynamaya basladiginda tuz,karabiber,yenibahar ve 1 adet limonun suyunu ekleyin.Kabuklarini soydugunuz ve halka seklinde kestiginiz domates dilimlerini kebabin üzerine dizin.Domates dilimleri yumusadiginda tencereyi atesten alip,servis yapin.
 
 
ML® Kilis Kebabı (görsel)
 
  
 | 
KİLİS KEBABI | 
  | 
DeliKız 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.03.2006 
Mesajlar: 109 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8806 
Gönderme Tarihi: 21.Kas.2006 
2,712 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg patlıcan
 
750 gram orta yağlı kıyma
 
Sıvı yağ
 
Tuz, karabiber, yenibahar, su
 
2 adet soğan
 
2 adet dolmalık yeşil biber
 
2 adet dolmalık kırmızı biber
 
1 adet limon
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
1 çorba kaşığı domates salçası 
 
1 çorba kaşığı biber salçası 
 
4-5 adet domates
 
 
Patlıcanları bol suyla yıkayın. Kabuklarını soyduktan sonra boylamasına ikiye kesin. Sonra 2 parmak kalınlığında doğrayın. Kıymayı geniş bir kaba alın. Üzerine tuz, karabiber, yenibahar ekleyin. İyice yoğurduktan sonra ceviz iriliğinde köfteler hazırlayın. Şişe sırasıyla 1 adet köfte ve 1 adet patlıcan dizin. Izgarada arkalı önlü pişirin. Ayrı bir tencereye sıvı yağı alın. Kızdırdıktan sonra halka halka doğradığınız soğanı ekleyin. Pem-beleşene dek kavurun. İnce ince doğradığınız yeşil ve kırmızı biberleri ilave edin. Birkaç dakika kavurduktan sonra ızgarada pişirdiğiniz patlıcanlı kebabı, biber ve domates salçasını ekleyin. Üzerini örtecek kadar su ilave edin. Su kaynamaya başladığında tuz, karabiber, yenibahar ve 1 adet limonun suyunu ekleyin. Kabuklarını soyduğunuz ve halka şeklinde kestiğiniz domates dilimlerini kebabın üzerine dizin. Domates dilimleri yumuşadığında tencereyi ateşten alıp, servis yapın.
 
 
 ML® Kilis Kebabı için tıklayın
 
  
 | 
Kilis Kebabı | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc139308 
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2018 
589 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Patlıcanlar soyularak kuşbaşından biraz büyük doğranır. Kıymanın içerisine tuz, karabiber konarak yoğrulur. Kebap şişlerine 1 patlıcan aynı büyüklükte 1 kıyma takılır. Islak elle sıkıştırılır Böylece her şişe 6 patlıcan 5 et olacak şekilde hazırlanır. Mangalda kömür ateşinde hafifçe pişirilir. Çelik bir tencereye sıvı yağ konur. Arpacık soğanı soyulur, biberler halka halka doğranır. Biber ve soğan yağda hafif sarartılır. Kabukları soyulmuş kuşbaşı doğranmış domatesler ve salça ilave edilir. Bir iki kavrulur. Tuz, nar ekşisi ve 5 su bardağı su konarak kaynatılır. Salçalı su kaynayınca pişmiş et ve patlıcanlar şişten çıkarılarak ilave edilir. Kısık ateşte 10-15 dakika daha pişirilir. Ateşten alınarak pirinç pilavı üzerinde servis yapılır.
  
 | 
Kilis Kebabı | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc146709 
Gönderme Tarihi: 13.Kas.2019 
570 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg orta yağlı kıyma
 
1.5 kg kemer patlıcanı
 
6 domates
 
1 soğan
 
2 sivribiber
 
1 çorba kaşığı domates salçası
 
3 çorba kaşığı nar ekşisi
 
30 gr tereyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
Yenibahar
 
 
 
Patlıcanları soyup jülyen doğrayın. Kıymayı sadece tuz ve karabiberle yoğurun. Yuvarlak köfteler hazırlayın. Bir patlıcan, bir köfte sırasıyla hepsini şişe dizin. Mangal ateşinde (veya ızgarada) hafif pişirin. 
 
Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Soğanı soyup kıyın. Sivribiberleri ince halkalar şeklinde kesin. Tereyağını bir tencerede eritin. Domates, soğan ve sivribiberi ekleyip yumuşayıncaya dek kavurun. Domates salçası, nar ekşisi, yenibahar, karabiber ve tuz ilave ederek birkaç dakika daha pişirin. Yanında pirinç pilavıyla sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |