Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Fransız Yemekleri > KİBRİT PATATES (FRANSA) (2 adet - 141,748 defa bakıldı)

KİBRİT PATATES (FRANSA)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Bavaruaz Tarifleri
Charlot Tarifleri
Cordon Bleu Tarifleri
Crem Brule Tarifleri
Gato Tarifleri
Volovan Tarifleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kibrit Patates

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc63352
Gönderme Tarihi: 21.May.2011
3,151 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg patates (kabukları soyulup, 6-7 cm'lik dilimlere kesilerek suya konmuş)
2-3 su bardağı rafine yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber

Patates dilimlerini süzüp, bir bıçakla ince çubuklar halinde doğradıktan sonra, yarım saat kadar soğuk suda ibekletiniz.
Patateslerin suyunu süzüp, kağıt peçete ile kurulayınız. Derin bir tencereye ya da kızartma sepetine en az 8 sm yüksekliğinde yağ koyarak, harlı ateşte kızdırınız. Bir avuç kibrit patatesi tencereye koyunuz. Çubukların her tarafının aynı ölçüde kızarması için, tencereyi sık sık sallayarak 3 dakika kadar kızartınız. Delikli bir kepmeyle patatesleri tencereden alıp, kağıt peçete üstünde yağlarını süzdürünüz.
Bütün patatesler kızarınca ateşi biraz yükselterek, patatesleri yeniden tencereye koyunuz. Tencereyi sık sık sallayarak 1-2 dakika daha, patatesler altın sarısı bir renk alana kadar kızartınız. Patatesleri delikli bir kepçeyle kağıt peçete üstüne çıkarıp, üstlerine tuzu ve biberi serpiniz. Kibrit patatesleri, ısıtılmış bir servis tabağına aktararak, servis ediniz.

Not: Kibrit patates, patateslerin kibrit çöpü biçiminde kesilip, kızartıldığı bir Fransız spesiyalitesidir. İyi bir sonuç elde edebilmek için derin bir tencerede ya da bir kızartma sepetinde kızartılmaları gerekir.


KİBRİT PATATES (FRANSA)

rikkat
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 31.05.2007
Mesajlar: 380
Şehir: Çankaya - Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc15649
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2007
2,514 defa indirildi / yazdırıldı




POMMES ALUMETTES

4 kişi için MALZEME:
1 kg. iri patates
Kızartmak için yağ

İsminden de anlaşılacağı gibi kibrit gibi doğranıp kızarmış demektir.
Patatesleri soyunuz, bıçak sırtı kalınlığında dilimleyiniz
Dilimlediğiniz dilim patatesleri üçer, üçer, veya daha fazla üst üste koyunuz ve boyuna kibrit biçimi fakat daha ince doğrayınız.
Üç dört defa yıkayıp süzgece çıkarıp süzdürünüz.
Patatesleri yüzebileceği kadar bolca kızgın yağda kızartıp yağdan süzdürerek çıkarınız, hafif tuzlayıp servis ediniz.






KİBRİT PATATES (FRANSA) Tarifleri Fransız Yemekleri



(2 adet KİBRİT PATATES (FRANSA) 141,748 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort