|
Kıbrıs Köftesi |
|
Hü_L_ya
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.12.2012
Mesajlar: 35 Şehir: Bonn-Almanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc85091
Gönderme Tarihi: 30.Arl.2012
2,984 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg patates (yaklaşık 4-5 adet)
150 g kıyma
1 adet soğan
1 adet yumurta
2,5 dilim ekmek içi
Yeteri kadar maydanoz
Tuz, nane ve kimyon
Patatesi rendenin en ince tarafı ile rendeleyin. Rendelenen patatesi sıkıp suyunu dökün.İçine soğanı rendeleyin ve o da ince tarafla rendelenecek. İçine geriye kalan malzemeyi ilave edin. İyice yoğurun, tüm malzeme birbirine karışsın.
Derince bir tava ya da tencereye bolca yağ dökün. Yuvarladığınız köfteleri içine atın. Ellemeyin kızaran köfteler kendiliğinden yukarı çıkacaktır. İyice kızarınca kağıt havluya çıkarın. Sıcak veya soğuk servis yapın…
Fotoğraf "pastörize" tarafından gönderildi. 25.01.2021
|
Kıbrıs Köftesi |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 614 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc120287
Gönderme Tarihi: 14.Ekm.2016
2,332 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram kıyma
4 adet orta boy patates (600 gram)
1 adet orta boy kuru soğan
10 dal maydanoz
1 adet yumurta
Galeta unu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Patatates ve soğan soyulur, rendenin ince tarafıyla rendelenir, suyu iyice sıkılarak bir karıştırma kabına aktarılır.
Üzerine ince kıyılmış maydanoz, kıyma, tuz, karabiber, kimyon, nane ve kırmızı toz biber eklenir, galeta unu ilavesiyle yoğurulur, orta sertlikte bir harç elde edilir, en az 1 saat buzdolabında dinlendirilir.
Harçtan mandalina kadar parça alınarak silindir şeklinde yuvarlanır.
İyice kızdırılmış sıvı yağda kızartılır, sıcak servis yapılır.
|
Kıbrıs Köfte |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc139025
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2018
1,225 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://blog.prontotour.com
Kıyma, rendelenmiş patates, rendelenmiş soğan, maydanoz ve çeşitli baharatlardan yapılan Kıbrıs köfte, şeftali kebabı gibi Kıbrısın en ünlü yemeklerinden. Kızartılarak servis edilen Kıbrıs köftesi doyurucu bir yemek olmakla birlikte çayla birlikte aperatif olarak da tüketiliyor. Gerçek lezzete ulaşmak için köfte, sıcak tüketilmeli.
|
Kıbrıs Köfte |
|
uygun
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.02.2015
Mesajlar: 32 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc131714
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2018
1,200 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kg kıyma
1 adet yumurta
2 adet büyük patates
2 dilim bayat ekmek içi
1 adet soğan
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Kimyon
Ekmek içini ıslatıp, sıkalım. Patatesleri ince ince rendeleyelim ve suyunu sıkalım.Soğanı rendeleyelim ve suyunu sıkalım. Sarımsakları rendeleyelim.
Bir kabın içine tüm malzemeyi koyalım ve iyice yoğuralım.Yumurta büyüklüğünde parçalar koparalım ve elimizle yuvarlayıp, yassılayalım. Kıbrıs Köftelerimizi, ister tava da isterseniz ızgarada pişirelim.
|
Kıbrıs Köftesi |
|
erguvann
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.08.2017
Mesajlar: 24 Şehir: Şanlıurfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc127290
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2017
1,176 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
1 kg patates
1 soğan
200 gr kıyma
1 yumurta
3 dilim bayat ekmek içi
Tuz
Kuru nane
Kimyon
Kızartmak için:
Zeytinyağ
Patatesleri hafifçe haşlayıp kabuğunu soyun. Rendenin ince yanıyla rendeleyin. Soğanı da rendeleyip patatesle birlikte süzgece alın. Patates ve soğanı büyük bir kaseye alın. Kıyma, yumurta, ufalanmış ekmek içi, tuz, kuru nane ve kimyonu ekleyip yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak köfteler hazırlayın. Zeytinyağını tavada ısıtıp köfteleri kızartın. Sıcak veya ılık servis yapın.
|
Kıbrıs Köftesi |
|
erguvann
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.08.2017
Mesajlar: 24 Şehir: Şanlıurfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc127287
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2017
1,134 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
1 kg az yağlı kıyma
4 patates
1 soğan
2 dilim bayat ekmek içi
1 yumurta
1 yemek kaşığı domates salçası
1 demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Ayçiçeği yağı
Kıymaya ufalanmış ekmek içini ilave edin. Tuz ve karabiberi ekleyip yoğurun. Yumurta, salça, ince kıyılmış maydanozu da ekleyip yoğurmaya devam edin. patateslerle soğanın kabuklarını soyup rendenin iri tarafıyla rendeleyin. Sularını sıkarak kıymalı karışıma ilave edin. Hepsini yoğurun. Hazırladığınız harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verin. Kızgın ayçiçeği yağında kızartıp kağıt havlu serdiğiniz servis tabağına alın. Fazla yağını süzdürüp ılık servis yapın.
|
Kıbrıs Köftesi |
|
sesli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.07.2018
Mesajlar: 36 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc135220
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2018
906 defa indirildi / yazdırıldı
|
20 gr margarin
500 gram kıyma
2 orta boy patates
3 dilim bayat ekmek
1 adet yumurta
1 orta boy kuru soğan
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı yeni bahar
Yarım çay kaşığı tarçın
Soğanı rendenin iri tarafı ile patatesleriyse rendenin küçük tarafı ile rendeleyin ve sularını avcunuzla sıkın.
Kıymaya sularını sıktığınız patates ve soğan rendelerini, baharatları, yumurtayı ve ufaladığınız ekmek içini ekleyip köfte harcını iyice yoğurun.
Harcı yaklaşık 1 saat dolapta dinlendirin. Dinlendirdiğiniz köftelerinize yassı şekiller verin ve orta ısıda ve kızgın sanayağda kızartın.
Not: Patates ve soğanı sıkmazsak , köfte dinlenirken sularını salıyorlar. Ayrıca köfteyi kızartırken çok karıştırmayın ki dağılmasın.
|
Kıbrıs Köftesi |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145740
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2019
588 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilogram patates
250 gram kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
2-3 dilim ekmek içi
Yeteri kadar maydanoz
Tuz
Nane
Kimyon
Sıvı yağ
Patatesleri soyup rendenin en ince tarafıyla rendeleyin.
Patateslerin suyunu elinizle iyice sıkıp alın.
Soğanı da aynı şekilde rendeleyip patateslere ilave edin.
İnce kıyılmış maydanoz, kıyma, yumurta, ekmek içi, tuz ve baharatları da ilave edin.
Tüm malzemeyi hepsi kaynaşana kadar iyice yoğurun.
Sıvı yağı derin bir tencere ya da tavada kızdırın.
Köfte harcından kopardığınız parçaları elinizle şekillendirip yağa atın.
Her tarafı kızaran köfteleri kağıt havlu serilmiş geniş bir tabakta dinlendirdikten sonra soğutmadan servis edin.
|
Kıbrıs Köftesi |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145648
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2019
505 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilogram patates
250 gram kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
2-3 dilim ekmek içi
Yeteri kadar maydanoz
Tuz
Nane
Kimyon
Sıvı yağ
Öncelikle patateslerin kabuğunu soyun ve rendenin en ince tarafını kullanarak geniş bir kaba rendeleyin.
Rendelenen patatesi sıkıp suyunu dökün.
İçine soğanı da yine rendenin ince tarafını kullanarak rendeleyin.
Geriye kalan malzemeyi de ilave edin ve tüm malzeme birbirine karışana kadar iyice yoğurun.
Derince bir tava ya da tencereye bolca sıvı yağ dökün.
Yuvarladığınız köfteleri yağın içine atın.
İyice kızarınca köftelerin yağını süzdürün ve tabaklara koyun.
Hazırladığınız köfteyi sıcak ya da soğuk servis edebilirsiniz.
|
Kıbrıs Köftesi |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc156878
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2021
293 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram kıyma
1,5 su bardağı ufalanmış ekmek içi
1 yumurta
1 çay bardağı doğranmış maydanoz
4 orta boy patates
Yarım soğan
2 tatlı kaşığı tuz
Nane
Kimyon
Pul biber
Karabiber
Kekik
Patatesleri küçük rende bölümünde rendeleyin ve aynı şekilde soğanı da rendeleyin. Bütün malzemeleri bir kaba koyun ve iyice özdeşene kadar yoğurun. Ceviz büyüklüğünde kopardığınız köfteleri elinizle yuvarlayıp şekil verin. Bolca yağ döktüğünüz tencerede iyice kızartın.
|
Kıbrıs Köftesi |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172837
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2023
224 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.turkiyegazetesi.com.tr
300 gram kıyma
1 adet yumurta
2 adet orta boy patates (Rendelenmiş, suyu sıkılmış haliyle 1 su bardağı)
1 soğan rendesi
Yarım su bardağı galeta unu
1 tutam maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Kimyon
Kıyma, soğan rendesi, yumurta karıştırma kabına alınır.
Galeta unu ve baharatlar üzerine ilave edilir.
Patates rendenin ince tarafı ile rendelenip suyu sıkılır. Ardından kararmadan hemen harca eklenip iyice yoğurulur.
Şekillendirip yarım saat buzdolabında dinlendirilir.
Çok derin olmayan yağda arkalı önlü kızartılır.
|
Kıbrıs Köftesi |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178396
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2024
76 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet büyük boy patates
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay bardağı galeta unu
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
Tuz
Karabiber
Kızartmak için sıvı yağ
Patatesleri yıkayın ve haşlayın. Haşlanan patatesleri soğumaya bırakın ve ardından kabuklarını soyun.
Soyulan patatesleri bir kaba alıp ezerek püre haline getirin.
Kuru soğanı rendeleyin ve patates püresine ekleyin.
Rendelenmiş kaşar peynirini, galeta ununu, unu, ince kıyılmış maydanozu ve tuz ile karabiberi de ekleyin.
Yumurtalardan birini karışıma ekleyin ve iyice yoğurun.
Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve avucunuzla yuvarlayarak köfte şekli verin.
Şekillendirdiğiniz köfteleri, önce çırpılmış ikinci yumurtaya, ardından galeta ununa bulayın.
Bir tavaya yeterli miktarda sıvı yağ koyun ve yağı ısıtın.
Köfteleri ısınan yağda altın sarısı renk alana kadar kızartın.
Kızaran köfteleri kağıt havlu serili bir tabağa alarak fazla yağını süzdürün.
Köfteleri sıcak olarak servis edin. Yanında yoğurt ya da çeşitli soslarla sunabilirsiniz.
|
Kıbrıs Köftesi |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178386
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2024
56 defa indirildi / yazdırıldı
|
Özgür Köse
5-6 adet orta boy patates
300-400 gr yağsız dana kıyma
2 adet orta boy soğan
1 tutam maydanoz
1 adet yumurta
Tuz
Karabiber
300-400 gr bayat ekmek içi ya da galeta unu
Patatesler rendelenir.
Suyunun çıkması için iyice sıkılır ve kalan suyu da emmesi için içine bayat ekmek içi konur.
Yoğrulduktan sonra bu harcın içine yağsız dana kıyma, soğan, maydanoz, tuz, karabiber ve yumurta ilave edilir, karıştırılır.
Sonra küçük köfteler halinde kızgın yağda kızartılır.
Kızartılmış patatesle servis edilir.
|
|