|
Kibe Bumbar (Diyarbakır) |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc174356
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2023
316 defa indirildi / yazdırıldı
|
İrfan Rıza Yazıcıoğlu
1 kuzu işkembesi
2 tane bumbar
500 gr karacadağ pirinci
250 gr kıyma
1 kuru soğan
2 kaşık yağ
1 kaşık domates salçası
Tuz
Karabiber
Kuru nane
Pul biber
İşkembe ve bumbar iyice temizlenip yıkanır.
Kıyma, prinç, tuz, salça, karabiber, pul biber, soğan, nane iyice karıştırılır.
2 kaşık yağ ilave edilir.
İşkembeler kare kare kesilir.
Doldurulduktan sonra etrafı dikiş ipi ile dikilir.
Bumbarlarda doldurulur pirinc şişeceği için işkembe ve bumbar tam olarak doldurulmamalıdır.
Doldurulmuş kibe ve bumbar tuzlu kaynayan suya atılarak pişirilir.
|
Kibe Mumbar (Diyarbakır) |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc54391
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2010
19,426 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr pirinç
500 gr kıyma
Nane
Karabiber
Domates salçası
500 gr bumbar (koyun)
Tuz
Malzemelerin hepsi karıştırılır bumbarlar tersyüz edilip yıkanır tekrar düze çevrilir. Hazırlanan malzeme temizlenmiş bumbarın içine ters yüz edilerek doldurulur. Duldurulmuş bumbarlar tuzla iyice ovularak bol suyla yıkanır. Üstüne bol su koyup yaklaşık iki veya ikibuçuk saat haşlanır. Haşlanan bumbarlara ayrı bir kapta sos hazırlanır. Sos: Bir kaşık yağ, bir tatlı kaşığı nane, bir tatlı kaşığı salça konup kavrulur ve haşlamış olduğumuz bumbarın üzerine dökülerek servis yapılır.
|
|