Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Ardahan Yemekleri > Kete (Erzurum) (3 adet - 8,927 defa bakıldı)

Kete (Erzurum)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Ağrı Yemekleri
Ardahan Yemekleri
Bingöl Yemekleri
Bitlis Yemekleri
Elazığ Yemekleri
Erzincan Yemekleri
Erzurum Yemekleri
Hakkari Yemekleri
Iğdır Yemekleri
Kars Yemekleri
Malatya Yemekleri
Muş Yemekleri
Tunceli Yemekleri
Van Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kete (Erzurum)

AyGölgesi
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc67704
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2019
3,518 defa indirildi / yazdırıldı




Hamur için;
1 adet yumurta
2 su bardağı su (oda sıcaklığında)
2 su bardağı sıvı yağ
1 litre süt
1 paket yaş maya
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker ( 1 tatlı kaşığı)
Aldığı kadar un
Arası için;
250 gram tereyağ
3 su bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
1 adet yumurta

İlk olarak kete hamuru için maya ile birlikte su, sıvı yağ ve sütü karıştırın.
Daha sonra tuz, şeker ve unu ekleyip yoğurun.
Hamurunuzu kulak memesi kıvamından daha yumuşak ama ele de yapışmayacak bir kıvama gelene kadar yoğurun.
10 dakika dinlendirip bezelere ayırın.
Daha sonra bezeleri ince açıp üzerine erittiğiniz yağ karışımını sürün. Bu şekilde 3 beze üst üste koyun.
En üsttekini de yağlayıp rulo yapın. Her 3 bezede bir rulo yapın.
Yaptığınız ruloyu 4 parmak genişliğinde kesip iç kısmından bastırın.
Üzerlerine yumurta sürüp fırında 200-250 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Not: Günümüzde pasta kekleri için kullanılan “Gato” (gâteaux) sözcüğünün kökeninin Anadolu’ya ve “Kete”ye dayandığı söylenir. Evliya Çelebi, Erzurum yakınlarında tandırda pişen keteden bahseder. Eskiden kekler sadece un ve su yoğurularak yuvarlak şekilde basitçe üretilirmiş. Aradan zaman geçtikçe gatoya bal, yumurta, baharat, tereyağı, krema ve süt eklenir olmuş. Bugün birçok yörede farklı şekillerde yapılır.



Kete (Erzurum)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc160421
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2021
716 defa indirildi / yazdırıldı




Hamur için:
1 yumurta
1 litre süt
2 su bardağı ılık su
2 su bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
Aldığı kadar un
Arası için:
1 paket tereyağı (250 gram)
3 su bardağı sıvı yağ
Üzeri için:
1 yumurta

Açma kete tarifi için önce hamur için maya ile birlikte sıvı malzemeleri karıştırın. Ardından tuzu, şekeri, unu ekleyip yoğurun. Ele yapışmayacak bir hamur olması gerekiyor. Hamur yarım saat dinlendirdikten sonra bezelere ayırın.
Bezeleri ince açıp üzerine erittiğiniz yağ karışımını sürün. Bu şekilde 3 beze üst üste koyun. En üsttekini yağlayın ve rulo yapıyoruz. Her 3 bezede bir rulo yapın. Yaptığınız ruloyu 4 parmak genişliğinde kesip iç kısmından bastırın.
Üzeri dümdüz olacak. Tepsiye yerleştirin ve yarım saat bekletin. Üzerlerine yumurta sürüp fırında 200 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin. Keteler hazır.



Erzurum Ketesi

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc177136
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2024
128 defa indirildi / yazdırıldı




1 litre süt
1 paket yaş maya
1 su bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tuz
Un
Ketenin içi için:
400 gram tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Un
Üzerine yumurta

Kete tarifi için önce süt, maya, tuzu ve yağı karıştırın.
Unu azar azar ekleyin, iyice yoğurun ve mayalanmaya bırakın.
2 veya 3 saat mayalanmasını bekleyin.
Hamur mayalanırken ketenin içini hazırlayın. Tavaya tereyağını ve unu alın. Güzelce kavurun. Rengi dönünce ocağın altını kapatın.
Mayalanan hamurdan parça alıp yuvarlayın ve merdane ile açın.
Üzerine sıvıyağ gezdirin. Yaptığınız içten hamura ekleyin ve yuvarlak yapın. Sonrada üzerine bastırın.
Tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarısı sürün. 250 derece ayarlı fırında pişirin. Kızarınca fırını kapatın.







Kete (Erzurum) Tarifleri Ardahan Yemekleri



(3 adet Kete (Erzurum) 8,927 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort