Hamur:
1 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
25 g yumuşak margarin
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 su bardağı un
Islatmak için:
1 çay bardağı süt
1 çay kaşığı çözünebilir kahve
Krema:
20 adet kestane şekeri
1 poşet Dr. Oetker Tiramisu Yap
2,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 çay bardağı öğütülmüş ceviz
Üzeri için:
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
Kalıp:
Oval kalıp (16x22 cm)
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alın. Mikserin çırpıcı uçları ile yüksek devirde 2 dakika çırpın. Süre sonunda üzerine margarin ve şekerli vanilini ilave edip kısa bir süre daha çırpın. Unu ilave edip, düşük devirde 1 dakika daha çırpın ve hamuru kalıba alın. Üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Süt ve çözünebilir kahveyi karıştırıp soğuyan keki ıslatın.
20 adet kestane şekerini çatal ile ezin. 2,5 su bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın ve üzerine Tiramisu Yap poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Ayrı bir kaba hazırladığınız kremadan 2 yemek kaşığı alıp hazırladığınız kestaneleri ekleyin ve iyice karıştırın. Kremanın yarısını kekin üzerine yayın. Üzerine kestaneli kremayı yayın ve öğütülmüş cevizleri serpin. Kalan kremayı düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve toplar şeklinde sıkarak üzerini kaplayın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin.
Üzerine kakao serpin ve dilimleyerek servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc39051
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2009
2,067 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet kakaolu hazır pastaban
1,5 su bardağı süt
1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı pirinç unu
6 adet kestane şekerlemesi
1 paket labne peyniri
Islatmak için:
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı garanül kahve
1 tatlı kaşığı şeker
Üzeri için:
1 çorba kaşığı kakao
Süt, şeker, nişasta, pirinç unu orta ateşte bişirilir. Ateşten almadan önce ufalanmış kestane şekeri eklenir. Mikserle şekerler dağılana kadar çırpılır. Sonra labne eklenir ve birkaç dakika daha çırpılır. Islatma malzemesi karıştırılır. İlk kat pandispanyanın üzerine gezdirilir. Sonra kremanın yarısı sürülür. Üzerine kahveli karışımla ıslatılmış ikinci kat pandispanya konur ve kalan krema üzerine ve kenarlarına sıvanır. En son kakao üzerine elenir. Buzdolabında 2 saat kadar dinlendirildikten sonra servise sunulabilir.