Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Kestaneli Rulo Pasta


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Bademli Pasta Tarifleri
Baton Pasta Tarifleri
Bisküvili Pasta Tarifleri
Çikolatalı Pasta Tarifleri
Çilekli Pasta Tarifleri
Elmalı Pasta Tarifleri
Glazür Tarifleri
Kahveli Pasta Tarifleri
Kayısılı Pasta Tarifleri
Kestaneli Pasta Tarifleri
Kremalı Pasta Tarifleri
Limonlu Pasta Tarifleri
Meyveli Pasta Tarifleri
Milföy Pasta Tarifleri
Mozaik Pasta Tarifleri
Muzlu Pasta Tarifleri
Pandispanya Tarifleri
Parfe Tarifleri
Pay Tarifleri
Portakallı Pasta Tarifleri
Profiterol Tarifleri
Rulo Pasta Tarifleri
Tart Tarifleri
Tartolet Tarifleri
Tiramisu Tarifleri
Turta Tarifleri
Yaş Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kestaneli Rulo Pasta

İ
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 614
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc113560
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2015
3,143 defa indirildi / yazdırıldı




500 gram kestane
Pandispanyası için:
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yarım fincan süt
Ara kreması için:
2,5 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı un
1,5 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı şeker
Üst kaplaması için:
1,5 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı kakao.

Pandispanya için; bir karıştırma kabına 4 yumurta kırılır, üzerine 1 su bardağı toz şeker eklenerek mikserle beyazlaşana kadar çırpılır.
Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilya da eklenir, tamamen karışana kadar çok az çırpılır. En son 1 fincan süt eklenerek her tarafına yedirilir.
Pandispanya harcı yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökülür, üzeri düzeltilerek önceden ısıtılmış 180 derece fırına verilir.
Pandispanya kurutmadan yumuşak olarak pişirilir ve fırından alınır, bir süre soğumaya bırakılır.
Biraz soğuyunca fırın tepsisinin içinden alınarak kağıdı ile beraber sıkı sıkı sarılarak rulo yapılır, bir süre dinlenmeye bırakılır.
Kestanelere tek tek bıçakla kesikler atılır. Bir düdüklü tenceye konarak üzerini biraz aşacak kadar su konur ve ateşe oturtulur. Pim çıktıktan sonra takribi 5-6 dakika pişirilir.
Düdüklü tencerenin pimi indikten sonra kapağı açılır. Bütün kestanelerin iç ve dış kabukları soyulur. Kestanelerden 15 tanesi süslemek için bütün olarak ayrılır. Kalanların yarısı ince doğranır, diğer yarısı enine cips gibi doğranır.
Ara kreması için; 2,5 su bardağı süt, 1,5 yemek kaşığı un, 1,5 yemek kaşığı nişasta ve 5 yemek kaşığı şeker bir tencereye alınarak orta ateşte devamlı karıştırılır. Krema göz göz olup muhallebi kıvamına gelince ateşten alınarak soğumaya bırakılır.
Üst kaplaması için: 1,5 su bardağı süt, 1 çay bardağı şeker, 1 yemek kaşığı nişasta ve 1 yemek kaşığı un bir tencereye alınarak orta ateşte devamlı karıştırılır. Üst kreması göz göz olup muhallebi kıvamına gelince, 1 çay kaşığı kakao eklenerek iyice karıştırılır, ocağın altı kapatılarak soğumaya bırakılır.
Pandispanya rulosu dümdüz açılara arkasındaki yağlı kağıt atılır.
Soğuyan ara kreması mikserle çırğılarak pürüzsüz ve akışkan bir hale getirilir, gerekirse çırpılırken bir miktar su katılabilir. Krema pandispanyanın üzerine dökülür ve güzelce yayılır.
Kremanın üzerine küçük parçalara doğranmış kestane parçaları düzgün bir şekilde yayılır.
Pandispanya tekrar içindeki malzemesi ile birlikte sıkı bir rulo yapılır.
Soğuyan üst kaplama kreması da mikserle çırpılarak akışkan ve pürüzsüz bir hale getirilir. Çırpma esnasında gerekirse bir miktar su kullanılarak inceltilebilir. Rulo haldeki pandispanyanın dış yüzeyi krema ile kaplanır.
Pastanın yanlarına iri kıyılmış kestane parçaları, üzerine de bütün kestaneler yapıştırılır, çekilmiş fıstıkla süslenir ve buzdolabına kaldırılarak dinlendirilir, ertesi gün servise sunulur.



Kestaneli Rulo Pasta

küresel
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 01.04.2010
Mesajlar: 26
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc51539
Gönderme Tarihi: 12.May.2010
2,407 defa indirildi / yazdırıldı




8 yumurta
8 çorba kaşığı toz şeker
8 çorba kaşığı un
50 gram margarin
100 gram sütsüz çikolata
2 çorba kaşığı marmelat
1 çay kaşığı vanilya
1 limonun rendelenmiş kabukları
Püresi için:
Yarım kilogram kestane
8 çorba kaşığı pudra şekeri
1 kahve kaşığı vanilya

Yumurtalar, bakır bir tencereye kırılır. Üzerine şeker dökülür.
Hafif ateş üzerinde, "koyu yoğurt" kıvamına gelinceye kadar çırpılır.
Un, bir kaba elenir. Üzerine vanilya ilave edilir. İyice karıştırılır.
Yumurtanın bulunduğu kaba boşaltılır. Üzerine yağ ilave edilir. İyice karıştırılır.
Fırın tepsisi yağlanır. İçine alüminyum folyo Kâğıt döşenir.
Hazırlanan hamur, bir parmak kalınlığında ve düzgün bir şekilde yayılır.
Önceden ısıtılmış, orta hararetli fırında 40 dakika pişirilir.
Bu sırada; "Kestane Püresi" hazırlanır:
Kestanelerin dış kabukları soyulur ve bir tencereye doldurulur.
Üzerine bol miktarda su konulup, kabukları soyulabilecek hale gelinceye kadar haşlanır.
Ateşten alındıktan sonra, üzerine biraz soğuk su dökülür. Sonra, kabukları soyulur.
Kabukları soyulan kestaneler, kaşıkla veya elekten geçirilerek iyice ezilir.
Üzerine pudra şekeri ve vanilya dökülüp, iyice karıştırılır.
Hazırlanan "rulo" açılır. Kestane püresi içine dökülüp, yayılır.
Tekrar "rulo şeklinde kıvrılır.
Üstüne mermelat sürülür.
Sonra, üstüne çikolata rendelenir.
İki ucundan kesildikten sonra servis yapılır.


Kestaneli Rulo Pasta

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc109659
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2015
1,499 defa indirildi / yazdırıldı




1 kase haşlanmış kestane
1 paket kare sade bisküvi
1 paket kakaolu bisküvi
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 adet muz
1 adet elma
1 kahve fincanı üzüm
100 gram margarin
1 paket kakaolu puding
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
50 gram çikolata rendesi

Kakaolu ve sade bisküvileri robottan geçirip, iyice ufalayın. İçine haşlanmış kestaneyi ufalayın. Portakal kabuğu rendesini ilave edin. Üzümü, elma rendesini, doğranmış muzu ve eritilmiş margarini de ekleyerek, iyice karıştırın. Tatlıyı temiz bir folyoyla sararak, buzlukta dondurun. 1 paket kakaolu pudingi, 1 su bardağı su ve 1 su bardağı sütle pişirin. Pastanın üzerine dökün. 50 gram rendelenmiş çikolatayı da serperek servis yapın.



Kestaneli Rulo Pasta

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc121121
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2016
1,283 defa indirildi / yazdırıldı




Eyüp Sevinç

Pandispanya için;
4 adet yumurta
4 kahve fincanı toz şeker
3,5 kahve fincanı un
½ kahve fincanı kakao
1 paket vanilya
Krema için;
2 kutu (400 ml) taze krema
100 gr beyaz kuvertür çikolata
50 gr tereyağı
300 gr kestane püresi
Üzeri için;
200 ml krema
100 gr bitter kuvertür çikolata
100 gr sütlü kuvertür çikolata
Rendelenmiş beyaz çikolata
5 adet bütün kestane şekeri

Pandispanya için; yumurta ve şekeri mikserde iyice kabarana kadar yaklaşık 4-5 dakika çırpın. İçerisine elenmiş un, kakao ve vanilyayı ekleyip bir spatula veya tahta kaşık ile yavaş yavaş homojen hale gelene kadar karıştırın. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Hazırladığınız pandispanya hamurunu, yağlı kağıt serili tepsiye dökün ve bir kaşık yardımıyla tüm hamurun kağıt üzerine eşit kalınlıkta yayılmasını sağlayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika süreyle, batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin. Keki fırından çıkarın ve sıcak haldeyken yağlı kağıt yardımı ile gevşek bir rulo şeklinde sarıp üzerini nemli bez ile örterek dinlendirin.Diğer yanda pastanın içine süreceğiniz kremayı hazırlayın. Beyaz çikolatayı küçük parçalar halinde bölün. 100 ml krema, tereyağı ve beyaz çikolatayı bir tavaya alıp kısık ateşte çikolata eriyene kadar ısıtın. Çikolata eriyince iyice karıştırın ve altını kapatıp ılıması için bir kenara alın. Diğer yanda kalan 300 ml kremayı mikser ile çırparak koyulaştırın ve içerisine kestane püresini ekleyip karıştırın. Beyaz çikolatalı karışımı da kestane püreli kremaya ilave ederek karıştırın. Rulo halinde dinlendirdiğiniz pandispanyanın dışındaki yağlı kağıdı çıkarın. Hazırladığınız kremayı pandispanyanın içine sürerek tekrar rulo şeklinde sarın ve uygun büyüklükteki bir tepsiye yerleştirin.Üzeri için; bitter ve sütlü kuvertür çikolataları küçük parçalar halinde kesin. Kremayı bir tavada kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Kaynama noktasına geldiğinde ateşten hemen alıp içerisine parçacıklar haline getirdiğiniz bitter ve sütlü kuvertürleri ekleyip çikolatalar eriyene kadar iyice karıştırın. Elde ettiğiniz çikolatalı ganajı 30 dakika kadar buzdolabında bekletip 1-2 dakika mikserle çırptıktan sonra rulo pastanın dışını kaplayacak şekilde sürün. Rendelenmiş beyaz çikolata ve kestane şekerleriyle pastayı süsleyip birkaç saat buzdolabında dinlendirin ve servis edin.







Kestaneli Rulo Pasta Tarifleri Portakallı Pasta Tarifleri



(4 adet Kestaneli Rulo Pasta 94,170 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort