| 
 
 
 | 
Kestaneli Pilav | 
  | 
eyvan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.01.2013 
Mesajlar: 64 Şehir: Urfa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc85933 
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2013 
1,792 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
 
2 Su Bardağı pirinç
 
250 gr kestane
 
4 Su Bardağı su,et veya tavuk suyu
 
1 Tatlı Kaşığı tuz
 
 
kestaneleri dağılmayacak kadar haşlayın.İç ve dış kabuklarını soyup, fındık iriliğinde doğrayın. Bir tencereye margarini alıp eritin, üzerine pirinci, tuzunu ve kestaneleri koyup kavurun. 4 bardak suyu da ilave edip kaynayınca altını kısın ve 15 dk.pişirin.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 17.04.2024
  
 | 
Kestaneli Pilav | 
  | 
zührem 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.12.2012 
Mesajlar: 48 Şehir: Zonguldak | 
Kısa URL: https://ml.md/lc84093 
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2012 
1,628 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
 
4 Bardak sıcak su
 
2 Bardak PİRİNÇ
 
1 Çorba Kaşığı dolmalık fıstık
 
1 Paket tavuk bulyon
 
1 Tatlı Kaşığı tuz, karabiber
 
10 Tane haşlanmış kestane
 
1 Çorba Kaşığı kuş üzümü
 
2 Çorba Kaşığı sıvı yağ
 
1 Tutam dereotu
 
1 Baş soğan
 
1 Tatlı Kaşığı nane
 
 
Sana margarin ve sıvı yağda soğanı kavuralım. Hemen fıstıkları atalım. Pirinci yıkayıp tencereye ekleyelim. Kavrulunca tuz, baharat, bulyon ve kuş üzümü koyalım. Suyunu ekleyip kestaneleri salalım. Pişince dereotu doğrayalım ve pilavımızı dinlendirip servis yapalım.
  
 | 
Kestaneli Pirinç Pilavı | 
  | 
rukiyem 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.11.2012 
Mesajlar: 97 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc83789 
Gönderme Tarihi: 27.Kas.2012 
1,914 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 Yemek Kaşığı Sana Klasik
 
2 Su Bardağı pilavlık pirinç
 
4 Su Bardağı et suyu
 
250 gr kestane
 
1 Tatlı Kaşığı tuz
 
 
Kestane ezilmeyecek kadar haşlanır. Dış ve iç kabukları soyulur ve dörde bölünür. Pirinçler ayıklanır, sıcak tuzlu suda en az bir saat kadar bekletilir. Pirincin suyu süzülür. Et suyu, bir tencerede kaynamaya bırakılır. Süzülen pirinç suya salınır, tuz katılır. Beş dakika harlı ateşte, sonra beş dakika orta harlı ateşte kaynatılır. Bu sırada kestaneler katılır. Bir kere karıştırılır. Suyunu çekinceye kadar pişirilir. Ayrı bir tavada sana klasik yağ kızdırılıp üzerine dökülür. Tencerenin üzerine temiz bez veya kağıt peçete gerilir. Kapağı kapatılır. En az yarım saat dinlenmeye alınır. Servis yapılacağı zaman bir kere karıştırılır.
  
 | 
Kestaneli Pilav | 
  | 
zatinur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.10.2011 
Mesajlar: 108 Şehir: Kastamonu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc77302 
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2012 
1,726 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
 
1,5 Su Bardağı pirinç
 
2,5 Su Bardağı kaynamış su
 
1 Kase közlenmiş,kabukları soyulmuş ve doğranmış kestane
 
1 Tatlı Kaşığı tuz
 
 
Pirinçler yıkayıp kaynamış suda 45 dakika bekletin. Yağı teflon tavaya alın. Yağ eriyince pirinçlerin suyunu süzüp ilave edin. Pirinçler şeffaflaşana kadar kavurun. 2,5 bardak kaynamış suyu ilave edin, kestaneleri ve 1 tatlı kaşığı tuzu da ekleyip pilav kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Üzerine kâğıt havlu kapatıp 15 dakika demlendirerek servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |