|
|
Kestaneli Lahana Sarması |
|
can can
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.11.2009
Mesajlar: 70 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc44105
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2009
2,377 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet orta boy lahana
250 gr. kestane
1 baş soğan
250 gr. dana eti kıyması
3-4 diş sarımsak
1 su bardağı et veya tavuk suyu yoksa tableti
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı katıyağ
Yeterince tuz, biber ve kuru nane
YAPILIŞI:
Kestanelerin kabuklarını ayıklayıp, 30 dakika tuzlu suda kaynatınız. İnce zarını temizleyip, bir kenarda bekletiniz. Lahanayı 5 dakika kaynar suda haşlayınız. Göbeğini bıçakla kesip çıkarınız. Çıkardığınız parçayı ve soğanı ince ince kıyınız. Kıyılmış lahana, nane ve soğanı kıymayla karıştırınız. İçi oyulup bir tencere şeklini almış lahananın çukur yerine, bir sıra kestane bir sıra kıyma olmak üzere üst üste döşeyiniz. Doldurduktan sonra iple bağlayıp, sarınız. Hafif ateşte sıvı yağla katıyağı eritip, yaptığınız sarmayı döndürerek az bir şey kızartınız. Lahana yaprakları sararınca, bir bardak et veya tavuk suyunu sıcak suyla karıştırıp üstüne kadar suyla örtünüz. Dövülmüş sarımsak, tuz, biber ekerek hafif ateşte kapalı olarak birbuçuk saat kadar pişiriniz. Suyunu çekerse sıcak su ilave ediniz. Lahana iyice yumuşayınca, dilimlere böiüp, haşlanmış havuç eşliğinde sıcak sıcak ikram ediniz.
ML® Tavuklu Lahana Sarması için tıklayın
|
Kestaneli Lahana Sarması |
|
başlangıç
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.12.2011
Mesajlar: 90 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc71278
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2012
1,689 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet orta boy gevşek lahana
2 adet orta boy soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 çorba kaşığı toz şeker
1'er çay kaşığı tarçın ve yenibahar
2.5 su bardağı sıcak su
1'er demet maydanoz ve dereotu
250 gr. kestane
Tuz
Lahananın yapraklarını ayırıp tuzlu suda üç dakika haşlayın ve süzün. Yemeklik doğranmış soğanı yağda kavurun. Üzerine pirinci ilave edip kavurun. Sıcak suda bekletilmiş kuşüzümünü katın. Toz şeker, tarçın, yenibahar ve bir su bardağı sıcak suyu ekleyip karıştırın, suyunu çekene kadar pişirin. Tuz, kıyılmış maydanoz ve dereotunu ilave edin. Kestaneleri fırında pişirin, iri küpler halinde doğrayıp iç harca ekleyin. Lahana yapraklarını bu harçla sarın. Sarmaları bir tencereye dizip üzerine su ve porselen bir tabak koyup 30 dakika pişirin.
Fotoğraf "gül sel" tarafından gönderildi. 25.01.2016
|
|
Kestaneli Lahana Sarması Tarifleri Acur Dolması Tarifleri
|
|