Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Meyve Tatlıları > Kestaneli incir tatlısı (3 adet - 90,802 defa bakıldı)

Kestaneli incir tatlısı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Armut Tatlısı Tarifleri
Ayva Tatlısı Tarifleri
Elma Tatlısı Tarifleri
İncir Tatlısı Tarifleri
Kabak Tatlısı Tarifleri
Vişne Tatlısı Tarifleri
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kestaneli İncir Tatlısı

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc163213
Gönderme Tarihi: 21.Şub.2022
307 defa indirildi / yazdırıldı




16 adet bütün kestane şekeri
16 adet kuru incir
1 su bardağı su
1,5 su bardağı toz şeker
7 adet karanfil
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt

İncirleri bir gece sıcak suda dinlendirin. Ayrı bir yerde su ve toz şekeri, toz şeker eriyene dek kaynatın. Karanfil ve suyu süzülmüş incir ilave edip kısık ateşte koyulaşana dek pişirin. Ocaktan alıp, içinden karanfili çıkarın. Soğumaya bırakın. Krem şantiyi soğuk sütle çırpın. Kestanelerin yarısını elinizde ufalayıp krem şantiye ekleyin. Daha sonra incirlerin içlerine doldurun. Kalan kestaneleri de ufalayıp incirlerin üzerlerine yerleştirin. Karanfille süsleyip servis yapın.



Kestaneli İncir Tatlısı

avşar kızı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 18.11.2016
Mesajlar: 35
Şehir: Trabzon
Kısa URL: https://ml.md/lc121147
Gönderme Tarihi: 21.Kas.2016
1,671 defa indirildi / yazdırıldı




Eyüp Sevinç

100 gr incir
100 gr kestane
300 gr krema
150 gr tereyağı
150 gr Hindistan cevizi sütü
1 tatlı kaşığı salep
200 gr süt
10 gr toz tarçın
150 gr şeker
1 adet yumurta
1 demet nane
200 gr kaymaklı dondurma
1 adet (12cm X 12cm X 1cm) pandispanya

İncir ve kestane kabuklarından ve saplarından ayıklanır. Geniş bir tencere içinde hafif ateşte krema ve tereyağı ile birlikte püre haline gelene kadar, devamlı karıştırılarak pişirilir. Hindistancevizi sütü eklenerek ocaktan indirilir. Kubbe şeklindeki kalıplara doldurularak soğuması için dışarıda bekletilip daha sonra buzdolabında 2 saat bekletilir. Süt ve şeker birlikte ocakta kaynatılır, salep ve tarçın eklenerek karıştırılır.Kenara alınarak sıcaklığı 60 C ye indiğinde yumurta eklenerek tekrar karıştırılır. Pandispanya tatlının doldurulduğu kalıp büyüklüğünde kesilerek salep sosa bulanıp servis edilecek olan tabağa konur, hazır olan tatlı kalıbından çıkartılıp pandispanyanın üzerine konur. Tatlının çevresine salep sos ve taze nane konarak servis edilir.



Kestaneli incir tatlısı

VENÜS
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 21.08.2007
Mesajlar: 20
Şehir: Venüs
Kısa URL: https://ml.md/lc17207
Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2007
2,372 defa indirildi / yazdırıldı




500 gram kuru incir,
500 gram kestane,
1 paket pudra şekeri,
250 gram krema,
Süslemek için:
1 adet nar,
1 su bardağı dövülmüş incir

Ön hazırlık olarak incirleri bol suda yıkayın. Kestaneleri suda yumuşayana dek haşlayın. Kabuklarını soyun. Robottan geçirin. İncirleri de robottan geçirin. Önce robottan geçirdiğiniz inciri düzgün bir şekilde tepsiye yayın. Üzerine 1 paket pudra şekeri serpin. Sonra robottan geçirdiğiniz haşlanmış kestaneyi incirin üzerine yayın. 250 gram kremayı kestanenin üzerine eşit bir şekilde yayın. Tepsiyi buzdolabında 1 saat kadar bekletin. Buzdolabından çıkardıktan sonra üzerine dövülmüş ceviz ve nar taneleri serpip servis yapın.






Kestaneli incir tatlısı Tarifleri Meyve Tatlıları



(3 adet Kestaneli incir tatlısı 90,802 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort