| 
 
 
 | 
Kestaneli İncir Tatlısı | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc163213 
Gönderme Tarihi: 21.Şub.2022 
402 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
16 adet bütün kestane şekeri
 
16 adet kuru incir
 
1 su bardağı su
 
1,5 su bardağı toz şeker
 
7 adet karanfil
 
1 paket krem şanti
 
1 su bardağı soğuk süt
 
 
İncirleri bir gece sıcak suda dinlendirin. Ayrı bir yerde su ve toz şekeri, toz şeker eriyene dek kaynatın. Karanfil ve suyu süzülmüş incir ilave edip kısık ateşte koyulaşana dek pişirin. Ocaktan alıp, içinden karanfili çıkarın. Soğumaya bırakın. Krem şantiyi soğuk sütle çırpın. Kestanelerin yarısını elinizde ufalayıp krem şantiye ekleyin. Daha sonra incirlerin içlerine doldurun. Kalan kestaneleri de ufalayıp incirlerin üzerlerine yerleştirin. Karanfille süsleyip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Kestaneli İncir Tatlısı | 
  | 
avşar kızı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.11.2016 
Mesajlar: 35 Şehir: Trabzon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc121147 
Gönderme Tarihi: 21.Kas.2016 
1,781 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Eyüp Sevinç
 
 
100 gr incir
 
100 gr kestane
 
300 gr krema
 
150 gr tereyağı
 
150 gr Hindistan cevizi sütü
 
1 tatlı kaşığı salep
 
200 gr süt
 
10 gr toz tarçın
 
150 gr şeker
 
1 adet yumurta
 
1 demet nane
 
200 gr kaymaklı dondurma
 
1 adet (12cm X 12cm X 1cm) pandispanya
 
 
İncir ve kestane kabuklarından ve saplarından ayıklanır. Geniş bir tencere içinde hafif ateşte krema ve tereyağı ile birlikte püre haline gelene kadar, devamlı karıştırılarak pişirilir. Hindistancevizi sütü eklenerek ocaktan indirilir. Kubbe şeklindeki kalıplara doldurularak soğuması için dışarıda bekletilip daha sonra buzdolabında 2 saat bekletilir. Süt ve şeker birlikte ocakta kaynatılır, salep ve tarçın eklenerek karıştırılır.Kenara alınarak sıcaklığı 60 C ye indiğinde yumurta eklenerek tekrar karıştırılır. Pandispanya tatlının doldurulduğu kalıp büyüklüğünde kesilerek salep sosa bulanıp servis edilecek olan tabağa konur, hazır olan tatlı kalıbından çıkartılıp pandispanyanın üzerine konur. Tatlının çevresine salep sos ve taze nane konarak servis edilir.
 
 
 
  
 | 
Kestaneli incir tatlısı | 
  | 
VENÜS 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.08.2007 
Mesajlar: 20 Şehir: Venüs | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17207 
Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2007 
2,481 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram kuru incir, 
 
500 gram kestane, 
 
1 paket pudra şekeri, 
 
250 gram krema, 
 
Süslemek için: 
 
1 adet nar, 
 
1 su bardağı dövülmüş incir
 
 
Ön hazırlık olarak incirleri bol suda yıkayın. Kestaneleri suda yumuşayana dek haşlayın. Kabuklarını soyun. Robottan geçirin. İncirleri de robottan geçirin. Önce robottan geçirdiğiniz inciri düzgün bir şekilde tepsiye yayın. Üzerine 1 paket pudra şekeri serpin. Sonra robottan geçirdiğiniz haşlanmış kestaneyi incirin üzerine yayın. 250 gram kremayı kestanenin üzerine eşit bir şekilde yayın. Tepsiyi buzdolabında 1 saat kadar bekletin. Buzdolabından çıkardıktan sonra üzerine dövülmüş ceviz ve nar taneleri serpip servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |