| 
 
 
 | 
Kestaneli Hindi | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc181810 
Gönderme Tarihi: 20.Şub.2025 
144 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet 5 kg’lık hindi
 
Yarım su bardağı su
 
3 kg patates
 
10 çorba kaşığı tereyağı
 
Altı buçuk çorba kaşığı pulbiber
 
Yarım kg kestane
 
1 kg karışık renkli süs biberi
 
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
 
3 diş sarımsak
 
1 kg ıspanak
 
 
Öncelikle fırını 170 derecede ısıtın.
 
Hindinin içini temizledikten sonra boynunu çıkarın ve iyice yıkadıktan sonra kağıt havlu ile kurulayın.
 
4 cm derinliğindeki bir tepsiye yarım su bardağı suyu dökün.
 
Hindinin göğsü üst tarafa gelecek şekilde tepsiye yerleştirin ve hindinin buduna termometreyi yerleştirin.
 
Hindinin üzerinde biraz boşluk kalacak şekilde alüminyum folyo ile kaplayın.
 
Kestaneleri yıkadıktan sonra keskin bir bıçakla yanlarından çizin. 2 dakika kadar kaynamış suda haşlayın.
 
Bu kestaneleri hindi pişmeden 40 dakika önce hindinin yanına yerleştirip birlikte pişmeye bırakın.
 
Patatesleri yıkayıp soyduktan sonra büyük parçalar halinde doğrayın.
 
Hindi tepsisindeki folyolanmış hindinin yanına kestanelerden arta kalan alanlara yerleştirin ve pişmeye bırakın.
 
Tereyağından bir çorba kaşığı ayırdıktan sonra kalanını bir kap içerisinde eritip, sonra içine kırmızı pulbiberi dökün ve iyice karıştırın.
 
Hindinin pişmesine bir saat kala bu karışımı hindinin üzerine sürün ve pişmesini bekleyin. Hindinin pişmesi, budundaki sıcaklık 85 dereceye gelince tamamlanır.
 
Çatalı hindiye batırdığınızda içinden pembe su çıkmıyorsa hindiniz pişmiş demektir.
 
Pişen hindiyi fırından aldıktan sonra 20-30 dakika dinlendirin.
 
Ayrı bir fırın kabına, ortadan ikiye kesilmiş karışık renkli süs biberlerini ve rendelediğiniz sarımsakları yerleştirin.
 
Üzerine zeytinyağını gezdirip 10 dakika pişirin.
 
7Ispanağı temizledikten sonra fazla küçük olmamak kaydıyla kıyın.
 
Bir tavaya, ayırdığınız bir çorba kaşığı tereyağını ve ıspanağı alarak sote edin. Son olarak hazırlanan süs biberlerini ve ıspanağı hindinin yanında servis yapın.
 
 
Not: Hindinin pişme süresi kilosuna göre değişir. Örneğin; 5 kiloluk bir hindi yaklaşık 2.5 saatte pişer. Hindiyi pişirmeye başladıktan 1 - 1.5 saat sonra alüminyum folyoyu çıkarın. Bu şekilde hindinin üzeri nar gibi kızaracaktır.
 
 
 
  
 | 
Kestaneli Hindi | 
  | 
kızılelma 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.07.2007 
Mesajlar: 56 Şehir: Keçiören | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24247 
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2008 
2,380 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemesi
 
2 kg'lık 1 adet hindi
 
1 kg. kestane
 
2 çorba kaşığı margarin
 
1 adet elma (golden türü)
 
1 tatlı kaşığı tane karabiber
 
Tuz
 
 
Hindiyi tavuk gibi temizleyip yıkadıktan sonra alazlayarak tüylerini temizleyin ve ayaklarını birbirine bağlayın. Bir tencerenin yarısına kadar sıcak su koyarak, tuz ve tane karabiberleri ekleyin. Hindiyi 1-2 bardak su kalıncaya kadar ve etleri dağılmadan yumuşayıncaya kadar pişirin. Kestanelerin dış kabuklarını, sivri uçlu bir bıçakla çizip, bir tepsi içinde fırında kızartın. Sonra, iç ve dış kabuklarını soyarak hafifçe tuz serpin ve hindinin içine doldurun. Hindinin açık kalan bölümünü soyulmuş golden elmayla kapatın.
 
Hindiyi fırın tepsisine yerleştirip, üzerine eritilmiş margarini sürün. Haşlama suyundan tepsinin dibine 1 bardak kadar koyun. Fırında 40 dakika daha kızartarak pişirin, sıcak olarak servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "yunus özoğlu" tarafından gönderildi. 24.04.2018
  
 | 
Kestaneli Hindi | 
  | 
amator 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.04.2006 
Mesajlar: 147 Şehir: Kecioren | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2421 
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2006 
2,412 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet hindi
 
Yarım kilo kestane
 
1 adet soğan
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Temizlenmiş, yıkanmış hindi büyükçe bir tencereye yerleştirilir ve orta hararetli ateşte iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişmesine yakın tuz ve karabiber de eklenir. Pişen hindi bir kepçeyle tencereden çıkarılır. Diğer tarafta tereyağı eritilir. İnce kıyılmış soğanlar atılır, hafifçe çevrilir ve hindinin suyuna atılır. Ayıklanmış, yıkanmış ve kabukları çıkarılmış kestaneler de bu suya atılır. Kestaneler iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Hindi bir fırın tepsisine konur. Etrafına, kalanı da içine olmak üzere kestaneler dizilir. Hindinin kalan suyundan 2 çay bardağı kadar su da konulup hindi iyice kızarıncaya kadar 180 derecede yarım saat kadar pişirilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |