|
|
Kestaneli Hindi Dolması |
|
NerminNurInal
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.04.2006
Mesajlar: 38 Şehir: Tekirdağ |
Kısa URL: https://ml.md/lc3543
Gönderme Tarihi: 07.May.2006
2,958 defa indirildi / yazdırıldı
|
4-5 gr.`lik Bütün Hindi
4 yemek kasigi tereyağı
2 adet kuru soğan
1 kg. kestane
Iç Pilav:
500 gr. pirinç
200 gr. tereyağı
Ince dogranmis Hindi Cigeri
50 gr. antepfistigi
50 gr. kusüzümü
2 adet dogranmis kuru soğan
Tuz, karabiber Yenibahar Tarçin
1 demet dereotu
Temizleyip yikadiktan sonra, butlarini iple bagladiginiz hindiyi tereyağında hafif kizartin. Bir miktar su ekleyerek orta isidaki firinda çevirerek 1,5 saat pisirin. Pirinci islatip, yikayin. suyunu süzün, Tereyağıinda fistiklari pembelesinceye kadar kavurun. soğani ilave edin. Sirasiyla hindi cigerini, kus üzümünü ve pirinci ekleyip 3-4 dakika kavurun. Tuz, karabiber, baharat ve su ilave ederek 20 dakika kadar pisirin. Pilavinizi demlemeye birakin. Ayiklanmis kestaneleri hindinin sosu ile pisirin. Hindinizi iç pilav ve kestane ile servis yapin.
ML® Hindi Dolması için tıklayın
Fotoğraf "fethi yorulmaz" tarafından gönderildi. 31.08.2018
|
Kestaneli Hindi Doması |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171369
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2023
298 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.hurriyet.com.tr
1 hindi (5 kg’lık)
1 soğan
1 havuç
1 kereviz
2 defne yaprağı
8 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
Sos için:
2 yemek kaşığı soya sosu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım çay bardağı bal
3 yemek kaşığı biber salçası
2 dal taze kekik
8 diş sarımsak
İç pilav için:
500 gr pirinç
2 soğan
60 gr kuzu ciğeri
10 gr dolmalık fıstık
120 gr tereyağı
1 yemek kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı toz şeker
Tuz
Karabiber
Hindiyi geniş bir tencerede bol suyla, doğranmış soğan, havuç, kereviz ve defne yaprağı ile dağılmayacak şekilde 2 saat haşlayın. Hindiyi geniş bir tabağa alıp suyunu ayırın. Sos için gerekli malzemeleri bir kapta karıştırın. Haşladığınız hindinin her yerini kaplayacak şekilde üzerine ve iç kısmına sosu yayın. Sarımsakları ve birer parça tereyağını hindinin derisinin içine yerleştirin. İç pilav için, pirinci ılık suda 30 dakika bekletip yıkayın. Tencereye zar büyüklüğünde doğradığınız ciğerleri ilave edin. Dolmalık fıstıkları ekleyin.1-2 dakika kavurduktan sonra yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin. Soğanın rengi değişmeye başlayınca pirinci ekleyin. 7-8 dakika daha kavurduktan sonra baharatları ilave edin. Hindi suyunu ekleyip 10 dakika kısık ateşte pişirin. Ocağı kapatıp demlenmeye bırakın. Fırında pişirdiğiniz kestaneleri ekleyerek hindinin içine doldurun. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kapalı şekilde 3 saat pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 15-20 dakika dinlendirin.
|
|
Kestaneli Hindi Dolması Tarifleri Bıldırcın Dolması Tarifleri
|
|