Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Bademli Pasta Tarifleri > Kestaneli Ekler (2 adet - 69,485 defa bakıldı)

Kestaneli Ekler


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Bademli Pasta Tarifleri
Baton Pasta Tarifleri
Bisküvili Pasta Tarifleri
Çikolatalı Pasta Tarifleri
Çilekli Pasta Tarifleri
Elmalı Pasta Tarifleri
Glazür Tarifleri
Kahveli Pasta Tarifleri
Kayısılı Pasta Tarifleri
Kestaneli Pasta Tarifleri
Kremalı Pasta Tarifleri
Limonlu Pasta Tarifleri
Meyveli Pasta Tarifleri
Milföy Pasta Tarifleri
Mozaik Pasta Tarifleri
Muzlu Pasta Tarifleri
Pandispanya Tarifleri
Parfe Tarifleri
Pay Tarifleri
Portakallı Pasta Tarifleri
Profiterol Tarifleri
Rulo Pasta Tarifleri
Tart Tarifleri
Tartolet Tarifleri
Tiramisu Tarifleri
Turta Tarifleri
Yaş Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kestaneli Ekler

doğan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.11.2007
Mesajlar: 68
Şehir: Isparta
Kısa URL: https://ml.md/lc19198
Gönderme Tarihi: 09.Kas.2007
2,674 defa indirildi / yazdırıldı




7-8 adet için malzeme
Ekler hamuru:
250 ml su,
60 g tereyağı ya da margarin,
1 tutam tuz,
150 g un,
4-5 yumurta (boylarına göre),
1 tatlı kaşığı kabartma tozu.
400 g krema,
4 paket sertleştirici (Sahnesteif),
200 g tatlı kestane püresi.
Dekorasyon:
Mutfak çikolatası,
kiraz,
tarçın.

1. Ekler hamuru: Suyu, yağ ve tuz ile bir taşım kaynatın, unu birden boca edin, tahta kaşıkla devamlı karıştırın: Hamur, top halinde tencereden kopacak kıvama gelmeli. Topu bir kaba koyun, yumurtaları mikser ile teker teker yedirin. El mikserini kaldırdığınızda, hamurda küçük uçlar oluştuğu zaman, hamur çok parlak bir görünüş alınca yumurta koymayı kesin. Son olarak kabartma tozunu karıştırın.
2. Fırını 220 derecede ısıtın. Hamuru yıldız uçlu bir torbaya doldurun. Kağıtlı bir tepsiye küçük toplar sıkın. Pişerken 2 misli kabaracaklarından yeterince ara bırakın. Eklerleri yaklaşık 15-20 dakika pişirin (boylarına göre pişme süresi değişebilir).
3. iç: Kremayı sertleştirici ilave ederek çırpın. Kestane püresini yedirin.
4. Eklerler soğuduktan sonra ortalarını mutfak makası ile kesin.
5. Kestaneli kremayı yıldız uçlu bir torbaya koyarak eklerleri doldurun.
6. Çikolatayı benmari usulü eritin, eklerleri süsleyin, kiraz ile dekore edin. Arzuya göre tarçın serpin. Kestane püresi bulamadığınız takdirde kuru kestaneleri bir gece boyunca suya bastırın, pişirin ve püre haline getirin, arzuya göre şeker ilave edin.


Kestaneli Ekler

sarı-beyaz
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 29.09.2017
Mesajlar: 27
Şehir: Eskişehir
Kısa URL: https://ml.md/lc128635
Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2017
1,079 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.elele.com.tr

Hamuru için:
3 yumurta
1 su bardağı su
100 gr margarin
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tutam tuz
Kreması için:
1 yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
1 çay bardağı + 1 yemek kaşığı un
1.5 su bardağı süt
1 çay kaşığı vanilya
Yarım su bardağı kırık kestane şekeri
Üzeri için:
100 gr bitter çikolata
2 yemek kaşığı süt
60 gr beyaz çikolata

Margarin, su, şeker ve tuzu tencereye alıp kaynatın. Unu ilave edip 5-6 dakika pişirin. Ilınan hamura yumurtaları tek tek kırıp mikserle iyice yedirin. Hamuru geniş uçlu sıkma torbasına doldurun. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine hamuru istediğiniz uzunlukta şeritler halinde sıkın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Pişirme sırasında ve fırını kapattıktan 40 dakika sonraya kadar fırın kapağını kesinlikle açmayın. Krema için süt ile kestane şekeri hariç diğer malzemeleri tencereye alın. Sütü azar azar ekleyip karıştırın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kestane şekerlerini ekleyip karıştırın. Fırından çıkardığınız ekleri enlemesine kesin ve kaşıkla kremayı doldurun. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. İçine süt ekleyip iyice karıştırın ve bunu bıçak yardımıyla eklerlerin üzerine sürün. Beyaz çikolatayı da eritip yağlı kağıttan külaha doldurun ve üzerine ince çizgiler sıkın. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.







Kestaneli Ekler Tarifleri Bademli Pasta Tarifleri



(2 adet Kestaneli Ekler 69,485 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort