| 
 
| 
 
 
 | 
 
Kestaneli dana güveç | 
 
  | 
lezzetler 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 25.11.2006 
Mesajlar: 259 Şehir: Çanakkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc9203 
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2006 
3,083 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malzemeler:
 
 
400 gr dana kuşbaşı
 
20 kestane
 
2 havuç
 
8-10 arpacık soğan
 
10 diş sarımsak
 
1 çorba kaşığı kişniş tohumu
 
3 defneyaprağı
 
1 çorba kaşığı kuşüzümü
 
1 tatlı kaşığı tozşeker
 
1 çorba kaşığı sirke
 
5-6 sivribiber
 
1 çorba kaşığı nar ekşisi
 
1 su bardağı su
 
30 gr margarin
 
2 dal maydanoz
 
Tuz
 
 
Hazırlanışı:
 
* Soğan ve sarımsakları soyun. Sarımsak, soğan, kişniş, defne yaprakları, kuşüzümü, şeker ve sirkeyi bir kâsede karıştırın. Eti karışıma ilave edip üzerini streç folyo ile kapatıp 6 saat buzdolabında bekleterek marine edin. 
 
 
* Kestanelerin üzerini çizip hafif diri kıvamda haşlayın ve kabuklarını soyun. Biberleri temizleyip iri iri doğrayın. Havuçları temizleyip dilimleyin. 
 
 
* Eti güvece alın. Biber, havuç, nar ekşisi ve suyunu üzerine ilave edin. Margarini küp küp doğrayıp serpiştirin. Üzerini alüminyum folyo ile örtüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Folyoyu çıkarıp kestaneleri ilave edin ve 10 dakika daha pişirin. Maydanozu kıyıp üzerine serpiştirin. Sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Kestaneli dana güveç Tarifleri Biftek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |