Kısa URL: https://ml.md/lc165381
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2022
307 defa indirildi / yazdırıldı
1 kg kestane
2 su bardağı toz şeker
1/2 limonun suyu
4 su bardağı su
Kestanelere çizikler atın ve derin bir tencerede haşlayın. Kabukları soyulacak kıvama geldiklerinde ocaktan alın. Bütün ayıklamaya gayret edin ve dağılmalarına izin vermeyin. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin ve kabuğu soyulmuş kestaneleri tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Derin bir tencerede bol su kaynatın. Kestaneleri tekrar suya atın ve 5 dakika kadar haşlayın. Ayrı bir tencerede 4 su bardağı su ve toz şekeri kaynatın. Kestaneleri süzerek bu suya atın ve limon suyunu ilave edin. 5 dakika daha kaynattıktan sonra sıcak sıcak kavanozlara doldurun ve sıkıca kapatıp kavanozları ters çevirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc112252
Gönderme Tarihi: 25.Ekm.2015
2,682 defa indirildi / yazdırıldı
600 gram kestane
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Kestane kabuklarına bıçakla küçük kesikler atılır, bir tencereye alınır, üzerini aşacak kadar su konarak kaynamaya bırakılır.
Kestaneler tamamen piştikten sonra tenceden alınarak dış ve iç kabukları soyulur, kesilerek bir fındık büyüklüğüne getirilir.
Bir tencereye 3 su bardağı toz şeker ve 3 su bardağı soğuk su konarak ateşe oturtulur. Şerbet kaynayınca haşlanmış ve doğranmış kestaneler ilave edilir. Bu şekilde yaklaşık 1 saat kaynatılır.
1 saat sonra eksilen suyu tamamlamak için 1 su bardağı kaynar su ilave edilir ve 1 saat daha kaynatılır, üzerine sıkılmış yarım limonun suyu ilave edilir, biraz daha kaynatılıp ocağın altı kapatılır.
Tencede soğuduktan sonra kavanozlara doldurularak kaldırılır, serin bir yerde saklanır.
Kısa URL: https://ml.md/lc23997
Gönderme Tarihi: 22.May.2008
3,345 defa indirildi / yazdırıldı
2 kilo kestane
3 kilo şeker
Kestaneler bıçakla çizilip bol suda kaynatılır. Yarı pişmiş olarak ateşten alınır. Soğuduktan sonra dikkatlice kabukları soyulur. Kestaneler 10 santimlik kare bir tülbentin içine sırt sırta bağlanır. Bir tencereye dizilir. Üstüne çıkıncaya kadar su koyup şekeri de ilave ederek ağır ateşte pişiriliri. Suyu kaynayarak azalırsa ve çok koyulaşırsa biraz su ilave edilir. 2 saat kaynatılır. Ateşten indirdikten sonra iyice soğumadan tülbenti açmayın. Tülbentden çıkartıktan sonra şurubu ile bir kavanozda saklayın.