Kısa URL: https://ml.md/lc19873
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2007
2,965 defa indirildi / yazdırıldı
400 gr. kestane
1 küçük paket margarin
125 gr. pudra şekeri
100 gr. bayat ekmek içi
6 yumurta
Vanilya
Yağla şekeri porselen bir kasede tahta bir kaşıkla karıştırarak beyazlatınız.
Kestanenin dış kabuklarını soyup iç zarını da kestaneyi haşladıktan sonra çıkartınız.
Soyulan kestanenin üzerine 2 bardak su koyup ezilinceye kadar pişiriniz.
Beyazlanan yağla ezilmiş kestaneleri, 6 yumurta sarısını 100 gr. bayat ekmek içini elekten geçirerek koyup hepsini karıştırınız.
Yumurta aklarını da katı kar haline getirdikten sonra karışıma koyunuz.
Vanilyayı da ilave ettikten sonra hepsini bir kere daha karıştırıp yağlanmış puding kalıbına veya küçük bir tencereye karışımı yarıyı geçecek şekilde koyunuz.
Ağzını kapatıp benmari usulüyle ateşte veya fırında 1 saat pişiriniz.
Soğuduktan sonra servis tabağına ters çevirip istediğiniz bir sosla servis yapınız.
Kısa URL: https://ml.md/lc5330
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2006
2,780 defa indirildi / yazdırıldı
½ kg. kestane şekerlemesi
3 fincan toz şeker
100 gr. rendelenmiş sütlü çikolata
1 paket vanilya
1 bardak krema
Kestane şekerlemesi ezilerek püre haline getirilir ve porselen bir kaseye konur. Şeker, vanilya, rendelenmiş çikolata serpilerek kestane püresine katılır. Karıştırarak birbirine iyice yedirilir. Diğer tarafta krema çırpılarak köpürtülür, sonra bundan kaşık kaşık alınarak kestaneli karışıma katılıp
yedirilir. Sonra karışım daha önceden ıslatılmış bir puding kalıbına boşaltılır ve kalıp buzdolabına kaldırılır. Buzdolabında 4 saat tutulduktan sonra çıkarılır. Bir tatlı tabağına başaşağı edilerek içindeki buraya aktarılır. Yarım bardak krem şanti sıkma şırıngasına boşaltılır ve bununla pudingin üzerine süsler yapılır. En üste de bir kestane oturtulduktan sonra tabak buzdolabına kaldırılıp servis zamanına kadar orada tutulur.