| 
 | 
| Keşli Erişte | 
|  | nurkut Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.05.2017
 Mesajlar: 34
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc126410 Gönderme Tarihi: 29.Haz.2017
 744 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 yemek kaşığı (70 gr) Bizim Yağ
 2 su bardağı erişte
 5 su bardağı su
 1 tatlı kaşığı tuz
 2 yemek kaşığı Bizim Yağ Ayçiçek
 1 su bardağı rendelenmiş keş
 1 su bardağı çekilmiş ceviz
 
 Kaynattığımız tuzlu ve Bizim Yağlı suyun içine erişteleri ekleyerek, erişteler suyunu tamamen çekene kadar pişiriyoruz. Bizim Yağı bir tavada eritip keşi ekleyin ve rengi koyu turuncu olana kadar kavuruyoruz. Servis tabağına erişteleri alıp üzerine keşli sostan gezdirerek servis yapıyoruz.
 
 Not: Keşleri servisten hemen evvel üzerine eklemeliyiz.
 
 
 | 
| Keşli Erişte | 
|  | Yemek Tarifleri Robot
 
 Kayıt: 18.06.2006
 Mesajlar: 10595
 Şehir: Türkiye
 | Kısa URL: https://ml.md/lc50333 Gönderme Tarihi: 12.Nis.2010
 1,793 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Malzeme:
 150 gram erişte
 80 gram keş peyniri
 50 gram Teremyağ
 taze çekilmiş karabiber
 1 kahve fincanı çekilmiş ceviz içi
 
 Erişteleri kaynar suyun içinde diri kalacak şekilde haşlayın. Teremyağ'ı tavada eritip haşlanıp süzülmüş erişteleri soteleyin. Rendelenmiş keş peyniri ve karabiber ekleyip tatlandırdıktan sonra ocaktan alın. Ceviz içini ilave edin. Harmanlayıp sıcak servis yapın.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |